Când avem energie pozitivă, ne simţim mai stabili, mai creativi, pasionaţi, încrezători, conectaţi la viaţă, expresivi şi intuitivi. Devine, aşadar, o necesitate, nu un moft, să fim conştienţi că nu ne putem realiza planurile de viaţă cu optimism şi nu putem fi părinţi relaxaţi şi echilibraţi dacă nu ne propunem să ne ridicăm moralul.
Iată câteva metode pe care le putem aplică pentru a ne încarcă cu energie pozitivă. Specialiştii ne sfătuiesc să le practicăm zilnic şi ne garantează că vom obţine mai multe resurse pentru a ne îndeplini planurile şi a ne bucură de viaţă.
Fă mişcare pentru a te încărca de energie pozitivă
Când îţi mişti corpul, energia ta se amplifică şi circulă liberă prin toată fiinţă ta. Dansează, fă exerciţii, fă o plimbare pe jos, pe bicicletă, urcă scările, ridică greutăţi. Indiferent ce faci, pune-ţi muşchii la treaba. Mişcarea curată sistemul limfatic şi eliberează endorfinele care dau senzaţii plăcute în corp. Mişcarea energizează. Când oamenii sunt trişti sau deprimaţi, nu au tragere de inima spre mişcare şi preferă statul la televizor sau în pat. Încearcă să ieşi din această stare şi vei simţi din plin beneficiile.
Cântă pentru a avea energie pozitivă
E foarte greu să te simţi trist sau deprimat atunci când cânţi. Încearcă să cânţi chiar atunci când nu îţi arde de aşa ceva. Cânta dimineaţă, când îţi pregăteşti copiii pentru grădiniţă sau pentru şcoală sau când te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă şi vei vedea că ziua ta se va îmbunătăţi semnificativ. Iar copiii tăi vor avea un model bun în faţă ochilor.
Râzi şi vei avea energie pozitivă
Umorul generează întotdeauna bună dispoziţie şi energie pozitivă. Nu degeaba s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Uită-te la o comedie, uită-te la un filmuleţ amuzant sau citeşte o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Nu prea vezi oameni deprimaţi râzând. Dacă ar rade, în mod sigur ar reuti să scape de depresie. Când a fost ultima dată când ai ras din tot sufletul? Astfel încât să te doară stomacul sau să-ţi dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des.
Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro