Degeraturile apar in cazurile de expunere indelungata la temperaturi in jur de 0 grade Celsius, cu umezeala si vant sau apar la temperaturi negative, fara umezeala si vant.
Degeraturile sunt de doua feluri: superficiale, care se limiteaza la piele si profunde, care depasesc pielea si afecteaza tesuturile profunde (muschi, oase, tendoane, nervi, vase de sange).
Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: De ce nu este bine să faci băi lungi şi fierbinţi după ce ai stat în frig
Cei mai predispusi degeraturilor sunt copiii. Ei iubesc sa se joace in zapada timp indelungat si de multe ori nici nu-si dau seama ca le-au inghetat mainile, picioarele sau nasul decat cand sunt aproape degerati. Bebelusii sunt si ei sensibili la expunerea la frig. In general, copiii pierd caldura la nivelul pielii mai repede decat adultii.
Mamicile trebuie sa urmareasca daca pielea micutilor incepe sa se albeasca. Acesta este primul semn de inghet.
Cum cel mai bine este previi decat sa vindeci ar trebui sa aveti grija sa va imbracati corepunzator atunci cand sunteti nevoiti sa iesiti afara pe o vreme cu temperaturi extreme si viscol. Vantul si umezeala vor secatui organismul de energie si se va ajunge la hipotermie. Cel mai mare risc de degeraturi il prezinta extremitatile (degetele de la maini si de la picioare, nasul, urechile, barbia)
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO
Citeşte şi GERUL a pus stăpânire pe România. SFATURI PRACTICE care te ajută să faci faţă FRIGULUI