Fiecare in parte simte de ce este importanta recunostinta in viata sa. Pentru un parinte insa, este parte din rolul sau, acela de a-si ghida copilul prin viata cu delicatete in timp ce vegheaza asupra lui sa stie cum sa recunoasca motivele de recunostinta din viata sa.
Atunci cand inveti un alt om sa fie recunoscator, in special un copil, sunt cateva moduri simple si practice de pus in aplicare, pentru exersarea zilnica a recunostintei.
1. Tu esti un model pentru copil
Vorbeste copilului despre ce inseamna pentru tine sa fii recunoscator dar mai ales arata-i cum, practica tu insuti. Arata-i ce inseamna sa aiba o atitudinea generala de recunostinta pentru ceea ce ii aduce viata ca experienta zi de zi. Fii un exemplu pentru el. Simplul fapt ca ii spui sa rosteasca “multumesc” nu inseamna in mod necesar si transmiterea acestei valori in sistemul sau propriu.
2. Multumeste pentru absolut tot
Gaseste binecuvantarile si lectia din fiecare circumstanta a vietii. In spatele fiecarei probleme se ascunde un cadou pe care viata il are pentru tine si pe care, descoperindu-l, inveti, avansezi, evoluezi. Apoi, spune “multumesc” pentru ea. Poti face asta fie cu voce tare, fie in gand, fie intr-o rugaciune sau pur si simplu la modul general. Intotdeauna exista ceva pentru care poti fi recunoscator.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.