Alimentaţie sănătoasă #1: Vizualizează rezultatele dorite
Înainte de a demara orice plan, este vital să te pregăteşti mental pentru atingerea obiectivelor. Iar depăşirea problemelor legate de dietă nu este o excepţie. Astfel că, mai întâi analizează-ţi mental obiceiurile alimentare. Conştientizează-ţi tendinţele. Cunoaşte-te pe tine însuţi/ăţi. Numai după ce ai parcurs această etapă eşti pregătit/ă să porneşti la drum.
Alimentaţie sănătoasă #2: Mănâncă încet
În acest fel, nu vei pierde semnalele pe care corpul tău ţi le transmite. În caz contrar, nu vei ştii când eşti plin. Dacă foloseşti un castronel şi o pereche de beţigaşe chinezeşti la masă, mai ales dacă nu eşti obişnuit/ă, vei mânca foarte încet.
Alimentaţie sănătoasă #3: Mănâncă des, dar puţin. Nu lăsa să treacă mai mult de 5 ore fără să iei ceva în gură
Porţiile mici şi dese sunt un ajutor excelent în cazul în care doreşti să te obişnuieşti să mănânci încet. Aşa stomacul tău va fi mereu ocupat şi-ţi va transmite mai repede că este plin. Un alt beneficiu al acestui comportament este că talia va rămâne îngustă datorită faptului că stomacul nu va mai fi niciodată plin până la refuz. În caz contrar, stomacul tău va bombarda creierul cu semnale care indică foamea şi care te vor face să te arunci asupra mâncării şi să înfuleci orice.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro
Vezi şi Cum arată meniul minune? Iată cea mai sănătoasă masă din lume