Înfășurarea alimentelor în foaie de aluminiu poate avea anumite riscuri pentru sănătate. De ce nu ar trebui să acoperi cu aluminiu resturile de mâncare?
Folia de aluminiu nu este cea mai bună opțiune atunci când vine vorba să acoperi mâncarea. Așa cum noi avem nevoie de aer pentru a respira, bacteriile au nevoie de aer pentru a-și atinge potențialul maxim. Unele bacterii, cum ar fi stafilococii și bacilii, produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile înalte. Când un preparat fierbinte este lăsat la temperatura camerei pentru mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid. Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi mâncarea nu previne acest lucru deoarece nu sigilează complet mâncarea de aer.
CITEȘTE ȘI: Cum te ajută folia de aluminiu să scapi de răceală şi gripă. Şase utilizări la care sigur nu te-ai gândit
Pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare este indicat ca resturile de mâncare să fie depozitate în recipiente etanșe. De asemenea, lactatele și carnea sunt cele mai predispuse alimente la bacterii, așa că nu este indicat ca acestea să fie lăsate mai mult de două ore afară.
CITEȘTE ȘI: Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele
Folia de aluminiu sau folia de staniol este o foaie de aluminiu metalic, subțire ca hârtia și lucioasă. Se fabrică prin laminarea unor plăci mari de aluminiu până când acestea au o grosime mai mică de 0,2 mm. Este folosită în industrie pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru ambalare, izolare și transport. De asemenea, este disponibil pe scară largă în magazinele alimentare pentru uz casnic.