Mulţi dintre posesorii de telefoane mobile manifestă superficialitate când este vorba de acest gadget şi luarea măsurilor de protecţie adecvată, oferind astfel oportunităţi hoţilor, care nu ratează nicio ocazie, scrie ziaruldeiasi.ro.
Fie că ne aflăm în mijloace de transport în comun, pe stradă, în zone aglomerate sau în localuri publice pentru a ne deconecta/distra, nu trebuie să ne lăsăm nesupravegheate telefoanele mobile sau celelalte bunuri personale.
Citeşte şi ATENŢIE: La ce pericole te expui când îţi vinzi telefonul mobil
Sunt numeroase situaţiile în care este sesizat furtul unui telefon mobil, iar poliţiştii constată de fapt că reclamantul fie şi-a uitat telefonul mobil într-o anumită locaţie (bancă din parc, masă din club/restaurant, taxi, etc.), fie că acesta a căzut din buzunarul hainei, fiind purtat neglijent.
Un alt lucru care trebuie să stea în atenţia părinţilor care le cumpără telefoane mobile copiilor: ne trimitem copilul la şcoală, la joacă sau în alte locuri publice cu o mică avere asupra lui. Pe care însă, de cele mai multe ori, nu ştie cum să o gestioneze, iar modul în care foloseşte telefonul mobil îl poate transforma în ţinta unui infractor.
Citeşte şi Vezi ce boli cauzează smartphone-ul copilului tău. Câţi micuţi au deja un telefon inteligent
Copilului care primeşte în dar un telefon mobil trebuie să i se readucă aminte permanent următoarele reguli:
-telefonul mobil nu trebuie lăsat nesupravegheat, indiferent de locul în care se află. O clipă de neatenţie este suficientă hoţului pentru a îl sustrage;
-nu te lăuda persoanelor necunoscute, celor pe care îi cunoşti prea puţin, chiar şi prietenilor, cu telefonul tău mobil scump. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru alte bunuri de valoare sau sume de bani pe care le ai asupra ta;
Citeşte şi Hoţi de telefoane mobile, prinşi în Costineşti VIDEO
-atunci când mergi pe stradă, nu etala/expune telefonul mobil. Acesta poate atrage nu doar priviri invidioase, ci îl poate determina pe un infractor să te deposedeze de el când are ocazia;
-indiferent de pretext, nu da telefonul tău mobil unei persoane necunoscute sau pe care o cunoşti din vedere. Principalele „poveşti” ale celor care vor să îţi fure telefonul mobil sunt următoarele: vreau să sun un prieten, vreau să văd ce oră este sau vreau să mă uit puţin la telefonul tău nou”.