Iarna, pielea suferă o deshidratare accentuată, de aceea are nevoie de o îngrijire specială. De asemenea, în timpul sezonului rece şi părul trebuie protejat.
Un rol important în ritualul de îngrijire al tenului îl joacă demachierea cu un produs nutritiv în fiecare dimineaţă şi seară. De asemenea, este bine să fie folosite demachiante cu extracte din plante care sunt bogate în vitamine.
Totodată, când este frig este bine să se folosească o cremă grasă sau uleiuri hidratante precum cele de argan, cocos, sau migdale dulci. Factorul de protecţie solară de minim 15 ar trebui să fie în continuare un criteriu de bază atunci când alegem crema.
Tenul mai poate fi îngrijit şi cu o mască hidratantă care va revitaliza pielea. O linguriţă de smântână amestecată cu o linguriţă de miere este o mască ideală pentru tenurile mixte sau grase. Dacă adaugi câteva picături de ulei de măsline, această mască este perfectă pentru tenurile uscate.
Citeşte şi Tunsori uşor de întreţinut iarna
De asemenea, pentru hidratarea tenului, poţi folosi şi apă termală. Mineralele pe care aceasta le conţine vor oferi tenului strălucire şi vitalitate.
Zona sensibilă din jurul ochilor va fi protejată mai bine prin folosirea unui contur sub formă de cremă, renunţând la hidrogelurile uşoare.
În ceea ce priveşte hidratarea mâinilor, doi paşi simpli sunt suficienţi: o cremă cu glicerină masată bine ca să intre în piele şi folosirea unor mănuşi călduroase.
Şi îngrijirea buzelor este foarte importantă. Astfel, un balsam hidratant te va ajuta să-ţi menţii buzele catifelate.
Mai mult, poţi renunţa la gelul de duş în schimbul unui ulei de duş. Acesta din urmă va acţiona mai puţin agresiv asupra stratului hidrolipidic al pielii, menţinând pielea suplă şi catifelată.
O dată pe săptămână este recomandată exfolierea pielii, deoarece astfel celulele moarte vor fi înlăturate de la suprafaţa pielii şi aceasta va fi foarte catifelată.
Citeşte şi Cum să te îmbraci iarna ca să pari mai slabă
Pentru a evita deshidratarea, este recomandat să se consume zilnic 1,5 – 2 litri de apă plată.
Folosind un balsam nutritiv sau o mască hidratantă poţi preveni uscarea părului. De asemenea, este recomandat să se evite apa fierbinte, deoarece aceasta usucă părul şi mai mult. De aceea atunci când te clăteşti pe păr este bine să foloseşti apă puţin mai rece.
În timpul iernii evită pe cât posibil vopseaua sau permanentul. În combinaţie cu aerul rece, chimicalele din aceste substanţe deteriorează părul şi mai mult.
Totodată este recomandat să eviţi şi uscătoarele de păr, plăcile de întins părul şi ondulatoarele. Nu pieptăna părul niciodată când este ud şi nu-l peria mai des de două ori pe zi.
Când stai afară în frig, acoperă-ţi capul cu o căciulă.
Citeşte şi Sfaturi pentru un ten perfect