Sfidare totală, SALARII FABULOASE pentru angajaţii de la CNADNR. Vezi cum se dădeau bonusurile

Jaf generalizat la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în ultimii ani. Asta a descoperit corpul de control al Ministerului Transporturilor. Astfel, fostul şef al companiei acorda majorări preferenţiale de salarii unor angajaţi. Mai mult, compania a plătit milioane de euro pentru ore suplimentare, deşi CNADNR este responsabilă de pierderea unor fonduri europene uriaşe.
Filip Stan
10 dec. 2015, 12:39
Sfidare totală, SALARII FABULOASE pentru angajaţii de la CNADNR. Vezi cum se dădeau bonusurile

Inspectorii Corpului de Control al Ministerului Transporturilor a făcut o anchetă detaliată la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi au descoperit lucruri greu de explicat. Unele salarii au fost majorate cu 75% pentru circa jumătate dintre angajaţii de la sediul central CNADNR. Nu există niciun criteriu prin care aceşti oameni au fost selectaţi. Din cei cei 563 de salariaţi la CNADNR central, 267 de salariaţi cu au avut salariile majorate cu 75%.

De asemenea, în urma controlului, s-au descoperit plăţi pentru peste 390.000 ore suplimentare muncite de angajaţi, în valoare de aproape 13 milioane lei ( 3 milioane de euro).

Toate astea vin în condiţiile în care Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu a dat deloc dovadă de performanţă şi România va pierde foduri europene de1,3 miliarde euro.

Narcis Neaga a fost destituit din funcţia de director CNADNR, a anunţat ministrul Transporturilor Marian Costescu. Neaga a fost înlocuit cu șeful interimar de la Metrorex, Cătălin Homor.

„La sfârşitul lunii octombrie, Corpul de Control al ministrului a predat raportul solicitat pentru probleme de pe tronsonul Orăştie-Sibiu. Aşa cum este cunoscut acest raport, acesta a fost înaintat şi DNA. Ei urmează să-l analizeze şi să vadă ce este de natura activităţii lor şi dacă este necesar să se ia măsuri. Eu, personal, când am preluat funcţia, am solicitat extinderea controlului pe anumite aspecte, pe probleme de deszăpezire şi de pregătire pentru Comandamentul de Iarnă şi am vrut să am o imagine proprie asupra companiei. (…) În acest moment am primit şi acest raport extins. (…) S-a hotărât ca domnului director general Neaga să îi înceteze preluarea de atribuţii. Aceste atribuţii urmează să fie transferate, prin statutul directorului general interimar, domnului Cătălin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt însușite și la nivel de minister. Am semnat deja ordinul în acest sens'”, a declarat ministrul Transporturilor Marian Costescu.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că va urma o perioadă de transparentizare a activităţii CNADNR.

„Începând de astăzi va fi demarată procedura de selecţie a noului managemement, atât director general cât şi Consiliul de Administraţie. Va urma o perioadă de transparentizare a activităţii companiei. …) Va urma o reformă a CNADNR pe capacitatea de implementare şi de a investi eficient. (…) Ca ultimă măsură, noua echipă de conducere va avea ca primă atribuţie indentificarea soluţiilor pentru blocajele deja existente în companie, pentru a restarta compania”,

a adăugat ministrul.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR privind proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Ministerul Transporturilor are suspiciuni de natură penală, după ce a primit raportul Corpului de control privind proiectarea şi construcţia sectorului de şosea de mare viteză Cunţa-Sălişte.

„Având în vedere toate aspectele constatate de Corpul de Control, precum şi prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, au apărut suspiciuni de natură penală şi au fost sesizate organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de către proiectant, constructor, diriginte de şantier (inginer FIDIC) a prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi cu privire la modul în care a acţionat conducerea CNADNR în derularea contractelor”, arăta Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

Directorul general de la Drumuri s-a prezentat recent, în calitate de martor, într-un dosar, însă procurorii DNA sunt pe urmele lui în cazul autostrăzii demolate, Orăștie-Sibiu, potrivit Evz.

Surse guvernamentale au declarat că oficialii CNADNR ar fi renunțat la ideea de a rezilia contractul secțiunii de autostradă dintre Săliște și Cunța, aflată pe lotul Orăștie-Sibiu.

În prezent, specialiștii Companiei Naționale de Autostrăzi pregătesc un raport detaliat pentru șeful Executivului Dacian Cioloș privind autostrada, demolată, Orăștie- Sibiu și proiectele aflate în derulare.

Citeşte şi: CNADNR, despre Autostrada Sibiu-Orăştie: Statul nu va plăti greşelile constructorului

La începutul lunii septembrie, tronsonul de 22 de kilometri între Sălişte şi Cunţa a fost închis, pentru a fi reparate fisurile care au apărut pe traseu, la numai câteva luni de la inaugurare. Lucrările au fost preconizate să fie terminate la sfârșitul acestei luni. Costurile vor fi suportate de constructor, întrucât drumul se află în garanţie.

Compania de Drumuri a plătit deocamdată aproape 600 de milioane de lei fără TVA pentru cei 22 de kilometri ai autostrăzii.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai