Și-a scos soțul la plimbare în lesă. Soția din Quebec le-a spus poliţiştilor că ea doar l-a scos la plimbare ”câinele” în apropierea locuinţei sale. Este unul dintre puţinele motive pentru care cetăţenii provinciei pot sta afară între orele 8 seara şi 5 dimineaţa.
Polițiștii au susținut că cei doi nu au cooperat cu forţele de ordine, iar cuplul a fost amendat cu peste 1.200 de dolari fiecare. Doar în primul weekend de la introducerea noilor măsuri, poliţiştii canadieni au sancţionat 750 de oameni pentru încălcarea regulilor.
Sâmbătă, provincia Quebec a impus restricții între orele 20:00 și 05:00. Plimbarea cu un câine în apropiere de casă este unul dintre puținele motive acceptabile pentru a fi afară între aceste ore.
Cei doi au a fost văzuți de polițiști sâmbătă în jurul orei 21:00, la scurt timp după intrarea în vigoare a noilor reguli.
Canada a înregistrat o creștere a infecțiilor cu COVID-19.
Luni, premierul din Quebec, François Legault, a cerut rezidenților să respecte regulile de distanțare socială. El a avertizat că situația este cu adevărat critică și a spus că spitalele se apropie de punctul în care nu vor putea trata toți pacienții.
În România s-a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 11 ianuarie Hotărârea numărul 3 prin care se propune prelungirea stării de alertă în România din cauza pandemiei de coronavirus.
Se prelungește starea de alertă în România cu încă 30 de zile. MĂSURI DE PREVENIRE ȘI CONTROL A INFECȚIILOR
1. Se menține coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de către inspectoratele județene/București-Ilfov pentru situații de urgență, precum și a poliției locale de către Direcția generală de poliție a Municipiului București/inspectoratele județene de poliție.
2. Se menține obligativitatea asigurării continuității activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile și stabilirii programului de lucru al angajaților cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.
3. Se menține obligația furnizorilor de servicii sociale de tip rezidențial de a-și organiza programul în funcție de contextul epidemiologic existent la nivel local și cu respectarea normelor în vigoare privind legislația în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată și desfășurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autoritățile competente.