După ce şi-au revenit, au constatat cu stupoarea că pielea lor devenise închisă la culoare. Acest fenomen a fost consecinţa dezechilibrelor hormonale care s-au produs în organismul lor din cauza faptului că ficatul a fost grav afectat de coronavirus.
Medicul curant al celor doi a declarat că pielea lor s-a închis la culoare din cauza unui anumit medicament pe care l-au primit la începutul tratamentului. El a adăugat că acesta este unul dintre efectele secundare ale respectivului medicament. Medicul se aşteaptă, însă, ca pielea celor doi pacienţi să revină la culoarea normală după ce funcția ficatului lor se va îmbunătăți.
Dr. Yi este medic cardiolog şi a reuşit să învingă virusul, deşi se afla în stare critică, graţie echipamentului ECMO, la care a fost conectat timp de 39 de zile. Acest aparat înlocuiește funcțiile inimii și a plămânilor. Cu ajutorul aparatului, sângele este scos din organism prin nişte tuburi exterioare, este oxigenat, este eliminat CO2 din compoziția lui, apoi este reintrodus în organism, în sistemul circulator.
Graţie acestei proceduri, dr. Yi a reuşit să se recupereze în mare parte, deşi încă nu poată să meargă nesusţinut. Medicul a mărturisit că, după ce şi-a recăpătat cunoştinţa, s-a speriat. Boala şi perspectiva morţii i-au produs o traumă puternică. Dr. Yi a mai spus că a reuşit să depăşească blocajul psihologic graţie medicilor care l-au îngrijit şi l-au consiliat.
Cel de-al doilea medic infectat cu coronavirus, medicul urolog Hu, a fost într-o stare mai gravă. El a fost supus procedurii ECMO timp de o lună jumate, iar boala i-a lăsat sechele destul de serioase. Pe lângă faptul că i s-a schimbat culoarea pielii, nu a putut vorbi o lungă perioadă de timp. de curând, şi-a recăpătat capacitatea de a vorbi, dar nu a părăsit spitalul nici acum, la aproape trei luni de la internare.