Dioxidul de carbon, care se afla in compozitia apei minerale, genereaza acid carbonic atunci cand este dizolvat in apa, declara Elaine Tilling, specialist al Clinicii pentru educatia igienei orale.
Mai mult, ph-ul apei minerale poate cauza o sensibilitate crescuta a smaltului dentilor, mai ales daca adaugam un element de aciditate apei, precum sucul de lamaie. Pentru a minimiza contactul apei minerale cu dintii, se recomanda consumul acesteia cu un pai, scrie adevarul.
De asemenea, dupa ce am consumat apa minerala, ideal ar fi sa asteptam 40 de minute pana cand ne putem spala dintii, pentru a permite salivei sa remineralizeze smaltul, conform sursei citate.
Apa minerala poate contine sare in cantitati mari Katherine Jenner, nutritionist si director de campanie al Societatii de Consens a Apei si Sanatatii declara ca sodiumul, respectiv sarea, este prezent in multe alimente si bauturi, in cantitati mici. insa sarea iti declanseaza setea, iar daca apa pe care o consumi contine sare, vei avea tendinta de a consuma mai multa decat ai nevoie. Bulele din apa minerala ita umfla stomacul Dioxidul de carbon din continutul apei minerale creaza disconfort, flatulente si iti umfla stomacul.
Trecand peste senzatia de disconfort, aceste probleme pot cauza dureri, constipare si diaree. Apa minerala poate contine si zahar Daca esti consumator de apa minerala, ar trebui sa stii ca unele companii producatoare de apa minerala adauga atat de mult zahar in continutul apei, cat ar adauga intr-o cola. Astfel ca, daca ii dai corpului zahar, acesta va cere mai mult. Pe de alta parte, acidul pe care il contine apa potenteaza papilele noastre gustative, care vor crea pofte si ne vor schimba perceptia asupra gustului.