„Starea lor este foarte bună, ele fiind externabile. Evoluţia postoperatorie a fost foarte bună, firească, nu au existat elemente de o gravitate deosebită” a spus medicul de la spitalul bucureştean, potrivit Agerpres. El a declarat că, la un moment dat, medicii s-au gândit la „o posibilă infecţie„, însă au fost administrate antibiotice şi perfuzii.
„Au şansă la viaţă ca orice alt copil, prognosticul este favorabil. Plaga este vindecată„, a afirmat Radu Spătaru.
Acesta a precizat că, zilnic, siamezele au fost îngrijite de o echipă interdisciplinară formată din 10 medici.
La rândul său, medicul Mihaela Bizubac, de la secţia Terapie Intensivă-Neonatologie a Spitalului Marie Curie, a spus că una dintre siameze, Elena, are 2 kilograme şi 600 grame şi este mai gălăgioasă, iar cealaltă, Maria, are 3 kilograme şi 300 de grame şi este mai tăcută. În prezent, cele două fetiţe sunt hrănite la biberon. „Se alimentează la trei ore, cu câte 80 – 90 mililitri”, a mai precizat doctorul Bizubac.
O braşoveancă în vârstă de 33 de ani a născut vineri, 8 august, siameze, la Maternitatea din Braşov, fiind prima naştere după ce a pierdut cinci sarcini. „Gemenii identici au fost identificaţi de la 12 săptămâni de sarcină care a fost atent urmărită de medicii Maternităţii din Braşov pentru că malformaţiile sunt mult mai frecvente în aceste cazuri. A născut vineri la ora 9.15 prin cezariană, naşterea fiind asistată de o echipă complexă a maternităţii. (…) Zona de alipire este una mică, de mărimea unei monezi de cincizeci de bani, aproape de cordonul ombilical. Mama şi siamezele vor fi trimise la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti pentru operaţia de separare„, declara, la momentul naşterii, Valeria Badea, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie I.A Sbârcea din Braşov.