Sienna Miller va juca rolul actriţei Tippi Hedren, obsesia lui Alfred Hitchcock

Sienna Miller va juca rolul feminin titular într-un film care va prezenta relaţia bolnăvicioasă dintre Alfred Hitchcock şi actriţa sa fetiş, Tippi Hedren, care a fost ţinta nenumăratelor abuzuri din partea artistului.
Romania TV
04 dec. 2011, 13:10
Sienna Miller va juca rolul actriţei Tippi Hedren, obsesia lui Alfred Hitchcock

Tippi Hedren, în vârstă de 81 de ani, s-a întâlnit deja cu Sienna Miller. Filmările vor începe joi, iar filmul va fi difuzat pe BBC 2, anul viitor. Imelda Staunton va juca rolul soţiei lui Alfred Hitchcock, Alma.

Filmul arată modurile în care Hitchcock (61 de ani) încerca să controleze viaţa actriţei de 31 de ani, care a devenit un star în filmul „Păsările/ The Birds”. Această luptă continuă între cei doi le-a distrus, în final, carierele.

Tippi a suferit în tăcere foarte mult timp dar, când presiunile lui Hitchcock, care îi spunea că nu va evolua în carieră decât dacă va răspunde avansurilor sale sexuale, au ajuns la apogeu, actriţa a renunţat la proiectele comune cu artistul.

Scenarista producţiei BBC 2, Gwyneth Hughes, a declarat: „Toată lumea ştie că lui Hitchcock îi plăceau blondele. Din nefericire pentru Tippi, a dezvoltat o iubire stranie şi obsesivă entru ea, ceea ce a dus la izolarea ei. Regizorul i-a făcut nenumărate avansuri sexuale şi a încercat să îi controleze viaţa”. „Astăzi, asemenea gesturi se numesc «hărţuire sexuală», dar atunci acest concept era necunoscut”, a adăugat scenarista.

Pasiunea lui Hitchcock pentru Tippi a început în 1961, când a văzut-o pe aceasta într-o reclamă la o băutură dietetică. Convins că a descoperit-o pe următoarea Grace Kelly, Hitchcock a distribuit-o pe Tippi, chiar dacă aceasta nu avea experienţă de actriţă, în hitul său, „Păsările”.

După debutul acesteia în thrillerul său, Hitchcock a vrut să o transforme pe frumoasa blondă în starul perfect, insistând să aibă un cuvânt de spus în tot ce însemna apariţa sa, de la haine la dietele sale. Iniţial, Tippi Hedren, care era divorţată şi avea o fiică, Melanie Griffith, a fost iniţial flatată de atenţia pe care regizorul i-o arăta. Totuşi, cu cât obsesia devenea mai evidentă, actriţa a început să se sperie de tendinţele regizorului de a o controla. În timpul producţiei filmului „Marnie”, Tippi Hedren nu a scăpat de sub privirea lui Hitchcock, care îi interzicea să meargă în aceeaşi maşină cu colegii de platou şi care avea toate întâlnirile cu ea în privat. Regizorul a continuat să o hărţuiască, cu cadouri pe care i le trimitea insistent, urmăriri prin oraş şi, la un moment dat, a trimis o mostră a scrisului actriţei la un grafolog.

Actriţa a rezistat chinurilor, deoarece avea un contract de şapte ani cu Hitchcock şi se temea că, dacă ripostează, nu va mai fi angajată într-o industrie în care regizorul avea o foarte mare influenţă. Cu toate acestea, actriţa a renunţat când, pe platourile filmului „Marnie”, Hitchcock i-a spus clar că nu va mai putea să lucreze niciunde, dacă nu cedează avansurilor sale sexuale.

În ciuda faptului că a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele „Psycho”, „Păsările/ The Birds” şi „În spatele ferestrei/ Rear Window”, Alfred Hitchcock nu a reuşit niciodată să plece acasă cu o statuetă a Academiei de film americane.

Sienna Miller, în vârstă de 29 de ani, a cochetat cu industria modei, lucrând ca model şi designer. Miller a devenit cunoscută pentru rolurile din filmele „Alfie” (2004), „Factory Girl” (2006) şi „Triunghiul dragostei” (2008). În 2009, Miller a apărut pe afişul filmului „G.I. Joe: Rise of Cobra”.

Tippi Hedren, în Păsările

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul bizar în care nicio busolă nu funcționează. I se mai spune și “al treilea pol magnetic al Pământului”
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Turist român, păcălit de polițiștii turci. A plătit o taxă inexistentă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!