Sigur aţi consumat acest produs din supermarket, dar nu v-aţi gândit niciodată cât rău vă face

Un ambalaj frumos si o prezentare buna transforma un produs banal intr-un adevarat deliciu vizual. Programul foarte aglomerat pe care il au majoritatea romanilor nu permite petrecerea timpului in bucatarie, de aceea multi aleg sa cumpere din magazine diferite gustari reci.
Iulian Tudor
27 mai 2015, 08:19
Sigur aţi consumat acest produs din supermarket, dar nu v-aţi gândit niciodată cât rău vă face

Scutirea timpului petrecut in bucatarie de cele mai multe ori nu este una benefica, scrie bzi.ro. Alegerea in fuga a unui produs semipreparat nu este tocmai buna, iar gusturile pe care le are fiecare nu se reflecta intotdeauna pe rafturile din supermarketuri.

Citeşte şi Alimente pe care un nutriţionist nu le-ar mânca niciodată

Cu toate acestea, multa lume alege sa cumpere diferite produse, printre care si icre. Pe piata sunt zeci de firme cunoscute sau mai putin cunoscute care comercializeaza icre sub diferite forme. Fie ca sunt de crap, de hering sau o combinatie dintre ele, icrele sunt doar cu numele. Pe cutiile din supermarketuri scrie destul de mare „Icre”, insa ele exista in proportie extrem de mica. Majoritatea produselor au trecute pe eticheta toate ingredientele si procentul de icre. Cele mai multe au icre in medie 10 la suta, dar mai exista si exceptii, care pot avea mai mult sau mai putin de zece la suta. Un calcul simpu arata ca intr-o cutie de 200 de grame doar 20 de grame sunt icre, iar restul de 180 de grame diferiti aditivi ce au rol de ingrosare sau conservare.

Cutiile cu icre pun viata iesenilor in pericol?

Aceste produse care se vand sub denumirea de „icre” contin de obicei guma xanthan, guma guar, gelifiant si sare. Toate aceste ingrediente pot provoca greata, balonare, crampe sau chiar alergii. Icrele aproape inexistente din cutiile ce le poarta numele sunt absorbite de tot felul de substante care pe langa toate rolurile pe care le poarta inmultesc produsul. Mai precis, iesenii platesc pretul icrelor, dar primesc altceva la cutie. Nutritionistii si medicii atentioneaza oamenii cu privire la consumul acestor semipreparate. Multe dintre substantele folosite pot provoca alergii severe, intoxicatii sau diaree. Bine cunoscutele „E-uri” nu lipsesc din aceste produse, cu toate ca se cunosc efectele negative pe care le au asupra corpului. Cu toate acestea, icrele sunt recomandate de catre nutritionisti, dar sa fie naturale si preparate in casa.

Citeşte şi Gestul indecent al unei FEMEI care a intrat într-un SUPERMARKET: Zici că voia să facă un film PORNO în PUBLIC

Retetele difera de la o zona a tarii la alta, insa nu iese niciuna din tiparul binecunoscut, adica, icre, ceapa, ulei si sare. In functie de gust se poate adauga lamaie sau apa pentru a li se schimba consistenta. Un produs alimentar facut acasa nu se poate compara niciodata cu unul din rafturile magazinelor. Un semn de intrebare poate fi valabilitatea produsului. In mod normal, icrele facute in casa se pot pastra maximum cateva zile, dar cele din magazine expira in cateva saptamani. Explicatia este simpla, dar totodata revoltatoare. Zecile de conservati, aditivi si intaritori care se folosesc, nu fac altceva decat sa destabilizeze sanatatea corpului.

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Legumele bogate în proteine care te vor ajuta să îți îmbunătățești dieta. Beneficiile pe care le au pentru sănătate
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Alimentul delicios care te scapă de colesterolul mărit. Se consumă o linguriță, în fiecare zi, iar beneficiile sunt uimitoare
Capital.ro
Călin Georgescu a luat decizia finală. Avocații lui au făcut anunțul: Vor fi depuse documente devastatoare
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
Proiectul de buget pe 2025 pe înțelesul tuturor: „Am făcut o românească fiscală simpatică și avem peste 5% din PIB pentru Apărare”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Cum faci cei mai delicioși cartofi cu cașcaval! Rețeta pentru preparatul care te va cuceri instant
Spynews
Ce știe Alina Sorescu despre câți bani are Alexandru Ciucu! Adevărul despre presupusele afaceri profitabile: ”A cerut să nu fie luate în calcul”
Evz.ro
Vremea se schimbă într-un mod neașteptat. Pregătiți-vă pentru următoarele zile
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Se schimbă data de livrare a voucherelor alimentare! Când le vor primi beneficiarii
Cancan.ro
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu, descalificat? Răsturnare de situație pe scena politică: E probabil să nu treacă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Tanczos Barna: România nu poate dezvolta doar Bucureștiul
MediaFlux
BANI de la GUVERN. Românii care depun această cerere PRIMESC 1000 de lei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Au confundat aurul cu alama. Rezultatul? Un tezaur a stat „la liber” 10 ani pe holul unei școli din România