De ce mămicile japoneze preferă să-și plimbe copiii în brațe, și nu în cărucior?
Ținutul bebelușilor în brațe este o tradiție veche – Din punct de vedere istoric, bebelușii erau ținuți în brațe de către mamele lor care foloseau un „Onbuhimos”, un fel de marsupiu. Acest marsupiu era realizat din material moale, cu intenția ca mămicile să-i poarte pe bebeluși pe spate și să îi lase să privească peste umeri. În vremurile îndepărtate, mamele erau nevoite să-și ducă bebelușii cu ei la culturile de orez și era cea mai convenabilă modalitate de supraveghere a micuților, în timp ce ele munceau.
CITEȘTE ȘI: Cum sa faci mai multi bani. Sfaturi sa atragi abundenta in contul tau!
Legătura fizică dintre mamă și bebeluș este foarte importantă – Relația dintre mămicile japoneze și bebelușii acestora este una foarte profundă și pentru acest lucru ele pun accent conexiunea fizică. Mămicile japoneze fac activități cu copiii lor de la o vârstă foarte fragedă și nu pierd nicio ocazie de a fi aproape de ei, fizic.
Copiii care sunt plimbați în brațe sunt mai relaxați și au un ritm cardiac mai scăzut – Conform unui studiu care a fost realizat în Japonia pe 12 sugari sănătoși, s-a constatat că bebelușii purtați în brațe devin imediat mai relaxați cu o frecvență cardiacă mai lentă.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune jucării pentru bebeluși, care pot înveseli camera
Ținutul bebelușului în brațe este mult mai practic atunci când folosești un transport în comun – Pentru că majoritatea japonezilor folosesc transportul public, mamele care vor să meargă prin Tokyo sau în alte orașe cu autobuzul, metroul sau trenul caută o soluție convenabilă. Ele preferă să-și poarte bebelușii în brațe sau în onbuhimo – marsupiu.
În Japonia există o gamă largă de marsupii din care poți alege
Începând cu onbuhimo, marsupiul tradițional japonez, modelele sunt acum mai inteligente și mai avansate. Sunt mai moi și mai inovatoare, ceea ce ușurează cu mult viața mămicilor japoneze.