Sigur nu știai asta! Fructul care îți albește dinții garantat și îi face mai puternici

Produsele pe care le mâncăm ne pot afecta dinții, iar dacă nu suntem atenți la ce consumăm, putem ajunge să avem probleme. Ei bine, un fruct se dovedește a fi un aliat pentu sănătatea dentară.
Filip Stan
27 iul. 2024, 17:18
Sigur nu știai asta! Fructul care îți albește dinții garantat și îi face mai puternici

Alimentația influențează în mod direct modul în care dinții noștri arată. Cu toate că de multe ori nu ne dăm seama cât de mult contează să avem o dietă sănătoasă, se pare că produsele pe care le consumăm pot afecta cavitatea bucală și, în special, dantura. Cu toate acestea, anumite alimente pot fi considerate un aliat de încredere în ceea ce privește sănătatea dentară.

Fructul care albește dinții. Nu trebuie să-ți lipsească din casă

Alimentația este esențială pentru fiecare dintre noi, iar de cele mai multe ori, ceea ce mâncăm se vede. O dietă echilibrată vine la pachet cu energie, doza suficientă de vitamine, tonus bun, dar și cu o sănătate dentară de care cu toții avem nevoie. Cu toate că pare greu de crezut, un fruct găsit atât în piețele, cât și în supermarketurile din România, ajută la albirea dinților și la sănătatea acestora. Acest aliment este ananasul.

„Ananasul conține fenol, vitamina A şi E. Acest fruct ne protejează și echilibrează tot ce înseamnă florea bacteriană. Ne curăţă saliva şi ne împrospătează respiraţia. Mai mult, ananasul conţine xylitol, pe care îl găsim în gumele de mestecat fără zahăr, acţionând ca un înălbitor natural.”, a spus medicul Denisa Tutunaru În cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

„Este bine să avem o dietă echilibrată, mai ales în această perioadă. Există alimente benefice și alimente nocive pentru dinții noștri. Dacă am putea să consumăm cât mai mult din cele benefice, ar fi bine, însă de multe ori le alegem pe cele nocive. Alegem băuturile carbogazoase, alegem să consumăm alcool. Chiar și sucurile cu gheață nu ne fac bine, pentru că avem acel obicei de a consuma gheața, chiar de a sparge gheaţa între dinți.”,  a mai dezvăluit medicul stomatolog.

Citește și: Ce dietă ține Prințesa Kate Middleton. Mâncărurile sale preferate nu sunt așa simandicoase pe cât s-ar putea crede

Apa, laptele, iaurtul, merele, migdalele, peștele, nucile și ghimbirul se numără printre produsele recomandate pentru a ne păstra o dantură bună.

Pe de altă parte, printre alimentele care afectează dantura se numără cafeaua, vinul, băuturile energizante, sosurile, înghețata de fructe, murăturile sau sucurile de fructe.

Citește și: Dieta somnului. Cum să ai un zâmbet larg când te aşezi dimineaţa pe cântar

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!