Silviu Prigoană, aruncat în luptă contra lui Oprescu. Vezi ce spun sondajele interne ale PDL

Deputatul PDL Silviu Prigoană are şansele cele mai mari să fie desemnat candidatul democrat-liberalilor pentru Bucureşti. Potrivit unor surse din partid, în lipsa unui candidat-surpriză cu şanse în faţa lui Oprescu, PDL s-a resemnat să-l susţină pe Prigoană. Însă sondajele interne ale PDL îl creditează pe Oprescu cu 51% din opţiunile bucureştenilor, pe când Prigoană are doar 21%.
Adrian Ilie
21 feb. 2012, 14:23
Silviu Prigoană, aruncat în luptă contra lui Oprescu. Vezi ce spun sondajele interne ale PDL

„În scurt timp, va fi anunţat oficial. Din sondajele noastre, Oprescu are 51%, iar Prigoană 21%. În spatele lui Prigoană, dar mult mai departe sunt Theodor Paleologu şi Costică Canacheu. De exemplu, Canacheu are doar 1% din intenţia de vot”, au declarat pentru RTV.NET surse din conducerea PDL Bucureşti.

Deşi Prigoană nu este în graţiile conducerii centrale, liderii partidului ar putea să-l accepte pe nonconformistul deputat, mai ales că un studiu efectuat în interiorul PDL a arătat că profilul de candidat la Primărie i se potriveşte lui Prigoană mai bine decât cel de deputat şi mai bine decât celorlalţi contracandidaţi din interiorul PDL.

Profilul primarului dorit de electorat este al unui om descurcăreţ. Românii vor primari care să le dea impresia că se descurcă. Acesta a fost un criteriu mai important şi decisiv în raport cu altele. Nu contează nici măcar dacă un candidat are dosar penal sau este un terchea-berchea fără pregătire. Nu că ar fi cazul lui Prigoană”, a spus un democrat-liberal.

Paleologu, care şi-a anunţat în mai multe rânduri, în mod public, intenţia de a candida pentru Primăria Generală, pare resemnat că nu va primi nominalizarea din partea partidului său. În aceste condiţii, se gândeşte să accepte oferta făcută de liderul PDL sector 1, deputatul Vasile Gherasim, de a candida contra lui Andrei Chiliman.

Mă întreb cine ar putea refuza o asemenea ofertă onorantă„, a declarat, pentru RTV.NET, Theodor Paleologu, întrebat fiind dacă va candida până la urmă la sectorul 1. Cât priveşte dificultăţile legate de o campanie împotriva primarului în exerciţiu, foarte bine cotat, Paleologu a dat un răspuns în limba franceză: „D’autant plus” (Cu atât mai mult-n.red.)

Lucrurile încep să se aşeze şi în ceea ce priveşte candidaţii pe care PDL îi va susţine la celelalte sectoare.

La sectorul 3, Liviu Negoiţă pare să fie renunţat la ideea de a se retrage de la Primărie. „Până la urmă, tot Liviu va candida”, a spus un pedelist din organizaţie.

La sectorul 4, va fi susţinut Cristian Popescu-Piedone (UNPR) care nu s-a arătat dispus să rişte primăria de sector pentru cea a Capitalei. Un alt primar în funcţie, Cristian Poteraş va solicita din nou voturile locuitorilor din sectorul 6.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'