„Simfonia lalelelor” a început cu „Parada Florilor” la care au participat copii din oraş şi din judeţ. Atracţia paradei, care a început pe Strada Mare şi s-a încheiat la Casa Cărţii, a fost carul alegoric împodobit cu 9.000 de garoafe.
Cu prilejul „Simfoniei lalelelor”, în Piteşti a fost organizată o expoziţie de flori şi arbuşti cu vânzare, preţurile fiind cuprinse între 2 şi 1.300 de lei.
La expoziţie, comerciaţii au adus petunii, panseluţe, garoafe perene, trandafiri, hortensii, magnolii, zambile, narcise, lalele, dar şi pomi fructiferi, plante aromatice, arbuşti decorativi.
„Sunt preţuri pentru toate buzunarele, iar florile pe care noi le-am adus aici sunt superbe. Iubitorii de frumos pot să aleagă ce vor. Vă aşteptăm la Piteşti”, a declarat un comerciant.
Printre participanţii la „Simfonia Lalelelor” se numără fostul preşedinte Emil Constantinescu.
Pentru organizarea acestui eveniment, s-a alocat suma de 200.000 de lei, o parte din cheltuieli fiind acoperită din sponsorizări, iar restul de la bugetul local.
„Trebuie să va spun că în 1992 această manifestare era o expoziţie dendro-floricola cu participanţi numai din România şi doar sârbii. Am încercat şi am reuşit să păstrăm «Simfonia lalelelor», să o ajutăm să crească în pas cu tendinţele naţionale şi europene. Atunci nu era Parada Florilor, veneau 25 de expozanţi, dar nu se vindeau flori. Acum sunt 80 de standuri expoziţionale în interiorul Complexului Expoziţional «Casă Cărţii», la care se adaugă 35 de standuri ale unităţilor de învăţământ şi peste 180 de standuri de expunere şi vânzare, ocupând peste 10.000 de metri pătraţi în zona centrală a municipiului Piteşti”, a declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.
Expoziţia de flori şi arbuşti se încheie duminică, preţul de intrare fiind de 5 lei, respectiv 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
„Simfonia lalelelor” a fost iniţiată în 1978.