Simona Gherghe a ajuns la Antena 1, după ce a fost refuzată de ProTV, pe când avea 21 de ani: „Și așa a fost botezul meu. Se pare că le-a plăcut de mine”

Simona Gherghe a dezvăluit cum a ajuns la Antena 1, după ce a fost respinsă la o preselecție organizată de ProTV, pe când avea doar 21 de ani.
Alina Costache
23 ian. 2024, 21:41
Simona Gherghe a ajuns la Antena 1, după ce a fost refuzată de ProTV, pe când avea 21 de ani: „Și așa a fost botezul meu. Se pare că le-a plăcut de mine”
Cum a ajuns Simona Gherghe să fie una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1

Simona Gherghe este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune de la noi. Vedeta are o experiență de mai bine de 20 de ani în domeniu și sute de ore în care a transmis live buletine de știri sau întâmplări din cadrul emisiunilor pe care le-a prezentat, câștigând astfel aprecierea și simpatia românilor.

Cu toate astea, nu mulți știu că marea dragoste a vedetei nu a fost televiziunea, ci radioul, unde a lucrat timp de aproximativ 4 ani. A fost reporter, apoi prezentator de știri și ulterior a prezentat matinalul de la Radio Nord-Est.

„Înainte de televiziune, a fost prima dragoste: radioul. Am lucrat vreo patru ani la radio, mai întâi reporter, apoi prezentator de știri, iar în ultimele luni am făcut matinalul de la Radio Nord-Est”, a spus Simona Gherghe într-un interviu pentru viva.ro.

Citește și: Cum își educă Simona Gherghe cei doi copii! Motivul pentru care și-a înscris micuții în învățământul privat. „Ai mei habar nu au de branduri”

Înainte de a lucra la radio, Simona Gherghe și-a încercat norocul și la ProTV, ca prezentator de știri dar a fost refuzată, pe motiv că nu ar fi telegenică. Cu toate astea, vedeta spune că nu a luat-o ca pe un eșec, ci ca pe o experiență de viață.

„Nu am luat-o ca pe un eșec. Pentru că eu nu-mi doream să fac televiziune. Am mers cu câteva colege de facultate să vedem cum e la un interviu de angajare. Erau vreo 400 de concurenți pentru un post de prezentator de știri și am ajuns în ultima probă, alături de 10 fete. Am dat proba video, pe care am urmărit-o, ulterior, cu producătorul. Și mi-a spus, într-adevăr, că nu sunt telegenică, dar că am voce foarte bună și că ar trebui să fac radio.

Așa că, atunci când am găsit anunțul de angajare la Radio Nord-Est, am mers foarte încrezătoare. După câteva săptămâni grele de școală de presă, m-au luat în echipa lor și a contat enorm experiența de radio în ceea ce avea să urmeze în viața mea profesională”, a mărturisit Simona Gherghe.

Citește și: Simona Gherghe, făcută praf! Mămicile au luat foc când au văzut imaginea: ”Doamne ferește!”

În 2001, vedeta a ajuns la Antena 1, unde a prezentat jurnalul de știri: „Pe lângă radio, mă angajasem și la stația afiliată a Antenei 1 la Iași. Într-o iarnă, pe la sfârșitul lui 2001, au fost niște zăpezi crunte în Moldova, iar șefa mea, cea care făcea corespondențele la Observator, rămăsese înzăpezită. Cum trebuia relatată situația din zonă, am fost desemnată să o înlocuiesc și să fac o corespondență live, în principalul jurnal de știri al Antenei 1. Și așa a fost botezul meu. Se pare că le-a plăcut de mine, pentru că, la nici două luni distanță, domnul Radu Coșarcă m-a chemat la București pentru o probă și un interviu.

Am nimerit în inima știrilor și am urmărit acel breaking news din regie, pe un scăunel, și nu-mi amintesc să fi respirat. Sandra m-a ajutat la probă, pentru că mi-a împrumutat un sacou roșu. Cel cu care venisem eu nu dădea prea bine pe sticlă, iar la finalul zilei, stăteam amândouă la calculatorul ei și îmi arăta ce apartamente de închiriat aș putea găsi aproape de Antenă. Iar domnului Coșarcă îi sunt recunoscătoare că a crezut în mine”, a mai declarat Simona Gherghe.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?