Simona Halep ar putea primi despăgubiri uriaşe. Anunţul care răstoarnă ancheta în cazul de dopaj

Răsturnare de situație în cazul Simona Halep. Un mare specialist susține că suspendarea jucătoarei este o gravă eroare și că ITIA ar trebui să plătească despăgubiri. TAS anunţă verdictul definitiv în februarie.
Irina Dumitrescu
02 ian. 2024, 08:14
Simona Halep ar putea primi despăgubiri uriaşe. Anunţul care răstoarnă ancheta în cazul de dopaj
Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Adevărul despre dopaj: "Mi-a distrus cariera de 25 de ani!"

Jean-Claude Alvarez, profesorul angajat de Halep pentru apărarea în cazul acuzațiilor de dopaj, afirmă că ITIA ar trebui să plătească despăgubiri. Atât în cazul sportivei Tara Moore, cât și în cel al Simonei Halep. „19 luni în viața unui sportiv de top sunt scandaloase… Același lucru care i s-a întâmplat și Simonei Halep… ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta!”

În ciuda dificultăților cu care se confruntă, Halep își păstrează speranța unei reveniri spectaculoase. Ea are în vedere posibilitatea participării la Jocurile Olimpice din vara anului viitor, de la Paris.

În prezent, Simona Halep petrece sărbătorile de iarnă în România, după ce campioana de tenis a aflat termenul la care va fi judecată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

El a susținut că Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) ar trebui să îi achite despăgubiri Simonei Halep pentru perioada în care ea a fost ținută departe de teren, după suspendarea de 4 ani dictată inițial împotriva ei.

Simona Halep a formulat un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, alături de avocații ei. Recent, s-a stabilit că această speță va fi judecată între 7 și 9 februarie 2024.

Jean-Claude Alvarez, un specialist respectat în domeniul produselor stupefiante și dopante, a analizat cazul și a concluzionat că Simona Halep este nevinovată. El a subliniat că trebuie făcută o diferență clară între doping și contaminare, susținând că în cazul Simonei a fost vorba despre o contaminare. Alvarez este unul dintre martorii experți care au apărut la tribunal pentru a-i lua apărarea Simonei Halep. El a spus acum câteva luni ca a analizat firele de par ale jucatoarei si nu a gasit dovezi ca jucatoarea s-ar fi dopat

 

Simona Halep, mesaj neaşteptat la început de an, înainte de verdictul oficial al TAS: „Mulţumesc!”

Contaminarea a fost produsă ca urmare a consumării unui supliment nutritiv recomandat de antrenorul Patrick Mouratoglou și colaboratorii săi. Mouratoglou a recunoscut recent acest lucru.

Alvarez a declarat pentru presa franceză: „(n.r. despre situația Tarei Moore, suspendată de asemenea recent pentru dopaj) Același lucru care i s-a întâmplat și Simonei Halep… ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta! În cazul Simonei, contaminarea în suplimentele alimentare a fost recunoscută de instanță, chiar dacă laboratoarele WADA nu au găsit-o… Contaminarea nu înseamnă dopaj! Să sperăm cu adevărat că de data aceasta TAS va ține cont de rezultatele științifice mai degrabă decât de ideologia anti-doping pe care o susțin unii, fără să încerce măcar să înțeleagă ce s-a întâmplat”.

Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Adevărul despre dopaj: „Mi-a distrus cariera de 25 de ani!”

Aceasta nu este prima dată când Alvarez se poziționează în acest mod în spațiul public față de acest subiect. El a mai susținut anterior că ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru suspendarea Simonei Halep. ”Într-adevăr, 19 luni în viața unui sportiv de top sunt scandaloase. ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta!”, a declarat Alvarez, potrivit Playsport.

Aceste informații recente aduc o nouă perspectivă asupra cazului Simonei Halep și așteptăm cu nerăbdare verdictul final al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep a afirmat, într-o postare pe Instagram, că mulţumeşte anului 2023, subliniind că totul ceea ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv.

„Am puterea să spun: Mulţumesc 2023!! Tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv şi nu ţi se întâmplă ţie, ci pentru tine.2024, abia aştept să te întâlnesc”, a scris Halep într-o postare la Stories pe Instagram.

În 2023, Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, cazul ei urmând să fie analizat de TAS în perioada 7-9 februarie.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'