Simona Halep ar putea reveni pe teren în octombrie, pedeapsă redusă la jumătate în scandalul de dopaj

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a coborât 520 de locuri în clasamentul WTA, dat publicităţii luni. Ea este pe locul 578, cu 70 de puncte.
Irina Dumitrescu
16 aug. 2023, 13:30
Simona Halep ar putea reveni pe teren în octombrie, pedeapsă redusă la jumătate în scandalul de dopaj

Simona Halep are șanse să redebuteze în octombrie. În așteptarea verdictului final, Simona Halep își vede liniștită de viață, îmbină pregătirea cu Patrick Mouratoglou la academia de tenis a acestuia, se plimbă, face cumpărături, face plajă. Departe de tumultul turneelor, al restricțiilor de mișcare ale protocoalelor, al zborurilor de la un fus orar la altul. Desigur, întârzierea verdictului este generatoare de stres, însă Simona face față situației, după cum se afișează pe paginile ei de Facebook și Instagram.

„Simona Halep va reveni!” Anunţul aşteptat de toţi fanii campioanei României
Mai mulți specialiști în justiție sportivă sunt de părere că, vinovată sau nu, Simona nu poate scăpa de suspendare. Faptul că i s-a găsit acea substanță în organism o condamnă din oficiu, singura variabilă fiind doar perioada suspendării. Aici specialiștii consideră că Halep nu poate primi o perioadă de suspendare mai mare de doi ani, iar următorul pas va fi, obligatoriu, atacarea deciziei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Acesta, în cea mai mare parte a cazurilor judecate pe această speță, până acum a înjumătățit suspendările.

Astfel, dacă Simona va primi, în sfârșit verdictul de la Sports Resolutions în luna august, apelul la TAS ar mai dura cel mult 30 de zile și, în cazul în care pedeapsa de 2 ani de suspendare s-ar înjumătăți, Simona poate reveni în circuitul WTA în luna octombrie. Mai mult, turneele din octombrie i-ar putea veni mănușă pentru revenirea la forma obișnuită. Sunt câteva turnee WTA 250, la Seul, Hong Kong, Monastir și Cluj-Napoca. Toate abordabile, turnee la care, în general, nu participă jucătoarele din Top 20. Mai este și un turneu de 500 de puncte, în China, la care Simona ar putea participa. Însă, dacă va avea drept de joc, Simona Halep va alege doar două turnee de 250 de puncte, în octombrie.

La revenire, va primi Wild Card la toate turneele
Chiar dacă va figura cu 0 puncte și fără clasament, Simona va primi invitații direct pe tabloul principal la toate turneele la care va dori să participe. Așa procedează toți organizatorii cu jucătoarele de top când revin pe teren, mai ales când e vorba de foste Nr. 1 Mondial. De Wild Card au beneficiat și Serena Williams, și Maria Sharapova, și, recent, Caroline Wozniacki. La fel va primi și Simona Halep când va reveni în circuit și, fără puncte de apărat, poate reveni înaintea primului Grand Slam din 2024, Australian Open, chiar în top 100, dacă va avea până atunci 3-4 turnee bine jucate.

Simona Halep, coborâre de 520 de locuri în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea, jucătoarea română cel mai bine clasată

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a coborât 520 de locuri în clasamentul WTA, dat publicităţii luni. Ea este pe locul 578, cu 70 de puncte. Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, în menţinere pe locul 31, cu 1405 puncte. Tot în menţinere este şi Irina Begu, pe locul 39, cu 1197 puncte.  Pe locul 59 se menţine Ana Bigdan, cu 952 de puncte.

Lider continuă să fie poloneza Iga Swiatek, cu 9730 de puncte, urmată de belarus Arina Sabalenka, cu 8746 de puncte, şi de americanca Jessica Pegula, cu 6030 de puncte.

Test de răbdare pentru Simona Halep. Ce se întâmplă, de fapt, cu dosarul sportivei, la un an de zile de la suspendare

 

„Știti ce mi-a zis Darren Cahill despre Simona Halep? În Australia, toată lumea ar susține un supercampion ca Simona Halep”

George Cosac, președintele FR Tenis, a comentat situația dublei campioane de Grand Slam, aflată în așteptarea verdictului de la Sports Resolutions, și crede că dacă Simona Halep (31 de ani) va dori să revină, o va face „fiindcă e capabilă de performanță”.
În același timp, Cosac spune că mulți „s-au dezis” de jucătoarea noastră, iar pentru asta aduce aminte de o povață pe care i-a dat-o Darren Cahill, fostul mare antrenor care a făcut performanță cu Halep.

Darren Cahill i-ar fi spus așa lui George Cosac: „Diferența între mentalitatea românilor, adică a noastră și mentalitatea australienilor. El spunea în felul următor: în momentul în care se întâmplă ceva cu un supercampion într-un anumit domeniu, sunt cu toții în spatele lui, să-l ajute să revină, să fie acolo unde a fost pentru că el reprezintă Australia. În schimb, în România abia așteptați ca cineva să pățească ceva, să dați cu pietre în el, să-l ajutați să cadă mai tare, așa spunea”, reproduce președintele FRT.

Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat. Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Stromboli și Etna erupe simultan în Italia, cauzând închiderea aeroportului din Catania
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!