Simona Halep, băgată în depresie: „A fost divorţul, a fost dopajul, iar acum sunt accidentările. Unul după altul”

Simona Halep, care n-a jucat decât două meciuri de la revenirea sa în circuit, în urma reducerii suspendării pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni, a acordat un interviu în presa străină în care și-a adus aminte de cele mai complicate momente ale carierei sale
Filip Stan
23 iul. 2024, 21:36
Simona Halep, băgată în depresie:
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Final trist de carieră pentru fosta lideră WTA, nu se mai poate face nimic!

Într-un amplu interviu pe care i l-a acordat jurnalistului Craig Gabriel, de la publicația We Are Tennis, Simona Halep (32 de ani – 1130 WTA) a făcut căteva mărturisiri cutremurătoare și, printre altele, a dezvăluit că a fost băgată într-o reală depresie atunci când a aflat vestea că a picat un test antidoping.

Este vorba, bineînțeles, despre momentul de după US Open 2022, atunci când după un meci cu ucraineanca Daria Snigur, pierdut cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6, Simonei Halep i-a fost găsită în corp substanța Roxadustat, care este interzisă prin regulament de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Simona Halep, băgată în depresie când a aflat vestea! „Ziua când soarele a dispărut! Mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația”

Simona Halep a vorbit de nenumărate ori despre cât de greu i-a fost să primească această veste, mai ales că se știa nevinovată, însă în cel mai proaspăt interviu a detaliat cu lux de amănunte ce a simțit în primele ore de după primirea mail-ului care i-a prăbușit prematur cariera.

Simona Halep, anunț fulger pe rețelele sociale. ”Nu sunt cele mai bune vești”

Simona Halep a stat departe de competițiile oficiale de tenis mai bine de un an și jumătate, în intervalul septembrie 2022 – martie 2024, după ce la US Open 2022 a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA.

Pe scurt, sportiva a primit inițial o suspendare de 4 ani de zile, însă ulterior, la TAS, Halep a câștigat apelul și pedeapsa i-a fost redusă la 9 luni. Motivul? S-a demonstrat că nu s-a dopat voluntar.

Halep a putut reveni pe teren cu efect imediat în prima jumătate a anului 2024, însă lucrurile nu au fost atât de simple pe cât ar fi crezut fostul lider WTA. Și asta pentru că problemele fizice îi dau mari bătăi de cap după o perioadă atât de lungă petrecută în afara competițiilor de calibru. Practic, de la revenirea în circuit, Simona a jucat doar două meciuri: unul la Miami Open, pierdut cu Paula Badosa, 6-1, 4-6, 3-6, și unul la Trophee Clarins, Paris, unde a abandonat în setul doi cu americanca McCartney Kessler, la scorul 7-5, 2-3.

Jurnalistul Craig Gabriel, de la publicația We Are Tennis, i-a luat recent un amplu interviu Simonei Halep și, printre altele, a pus-o pe câștigătoarea de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 să rememoreze ziua în care a aflat că a fost depistată pozitiv.

Constănțeanca a vorbit în repetate rânduri despre cât de greu i-a fost, însă de data aceasta a venit cu câteva mărturisiri cutremurătoare, care lasă de înțeles că Simona a picat într-o depresie fulger după US Open 2022.

Spune-mi despre acea zi și permite-mi să folosesc această analogie: «Ziua în care soarele a dispărut și apoi ziua în care soarele a apărut din nou»”, a punctat jurnalistul Craig Gabriel.

În replică, Simona Halep i-a răspuns: „Da, ziua în care soarele a dispărut a fost cea în care am citit e-mailul. De fapt, luna a dispărut, pentru că era noapte când m-am dus în pat, undeva în jurul orei 23:00. Atunci citesc de obicei e-mailurile, pentru că nu fac asta non-stop, nu sunt genul acela de persoană. Și, da, am fost șocată.

L-am sunat, de fapt i-am trimis un mesaj lui Patrick Mouratoglou, deoarece era antrenorul meu la acel moment, apoi am mai contactat o persoană. Am spus că nu este posibil așa ceva, nu puteam să cred că așa ceva s-a întâmplat. I-am întrebat dacă sunt siguri că e adevărat, dacă am citit bine, și mi-au spus că da. Apoi a fost, exact cum ai spus tu, ca și cum soarele a dispărut. Mai rău, a fost ca și cum întreaga minte mi-a fost cuprinsă de întuneric. A fost un moment în care pur și simplu nu știam ce se întâmplă, cum a fost posibil”, a declarat Simona Halep, potrivit We Are Tennis.

În continuare, Simona Halep a evidențiat din nou faptul că a avut grijă ca toate substanțele pe care le-a luat să fie verificate, pentru a nu exista riscul să fi fost trecute pe lista celor interzise de WADA. Fostul lider WTA își întreba constant staff-ul cu privire la acest aspect, dar cu toate acestea, coșmarul pe care îl anticipa cel mai puțin s-a produs.

„Am fost mereu atentă, am verificat de sute de ori înainte tot ce am luat. Doar că am avut încredere în oamenii cu care lucram și am luat acele suplimente. Erau sigure, într-un fel, pentru că pe sticle nu era trecut nimic interzis. Am întrebat de câteva ori dacă sunt verificate, dacă sunt sigure, și mi s-a răspuns că da.

A fost un șoc, mai ales emoțional. Știi? A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația”, a completat Simona Halep, potrivit sursei menționate mai sus.

Simona Halep a făcut recent un anunț devastator, și anume că își va întârzia revenirea pe terenul de tenis până când se va simți din nou 100% pregătită din punct de vedere fizic. În ultimele săptămâni, fostul lider WTA s-a confruntat cu o accidentare la genunchi.

„Acum, văd puțin cam negativ totul”

Simona Halep a vorbit pentru We Are Tennis, mărturisind că a fost afectată inclusiv de divorțul de Toni Iuruc, cu care a fost căsătorită timp de un an.

„A fost divorțul, a fost dopajul, iar acum sunt accidentările. Unul după altul. Și accept totul, gândindu-mă că așa trebuie să se întâmple. Mereu mă uit la citate motivaționale. Și unul spune așa: nu contează ce vine la tine, contează cum reacționezi.

Simona Halep își vinde casa în care s-a logodit cu Toni Iuruc. Cât cere campioana pe vila din Snagov

Așa că încerc să reacționez cât de bine pot, să primesc lecția, să devin mai puternică, fiindcă sunt convinsă că viața mai are multe de oferit. Pentru că mereu am crezut în partea bună a vieții.

N-am crezut că oamenii pot fi răi sau că ți se poate întâmpla o situație nedreaptă, precum cea pe care am trăit-o. Acum, văd puțin cam negativ totul. Am început să fiu pregătită, în cazul în care mi se va întâmpla ceva rău. Încerc să învăț să cred din nou în bine. Trec acum prin această etapă. N-am terminat-o, dar lucrez la asta”, a spus Simona Halep, pentru sursa citată, conform Prosport.ro.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!