SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 6-3. Prima victorie la Turneul Campioanelor 2019

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a învins-o pe canadianca Bianca Andreescu în trei seturi, 3-6, 7-6 (8-6), 6-3, luni, într-un meci din Grupa Violet a Turneului Campioanelor, care are loc la Shenzhen (China).
Filip Stan
28 oct. 2019, 13:16
SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 6-3. Prima victorie la Turneul Campioanelor 2019

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2.

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 6-3.

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 4-2, Simona devnine favorită la câştigarea meciului

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 2-2, re-break

Simona Halep l-a chemat de trei ori la on court coaching pe Darren Cahill in primele doua seturi ale meciului cu Bianca Andreescu, din cadrul Grupei Violet de la Turneul Campioanelor.

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 1-1, set decisiv echilibrat

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6 (6-8), setul doi s-a decisla tie-break

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 4-4, Simona îşi pierde serviciul

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 4-3 

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 2-2, Simona îşi pierde iar serviciul

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, 2-1, Simona face break

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-6, Halep pierde primulo set

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-5, situaţia se complică pentru Simona

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-4, Simona îşi pierde din nou serviciul

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-3, egalitate din nou, meci foarte echilibrat

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 3-2, Simona a revenit de la 0-40

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 2-2, re-break Simona

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 1-2, Simona şi-a pierdut serviciul

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 1-1, Bianca îşi face fără probleme serviciul

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU 1-0, început bun pentru campioana noastră

Svitolina – Pliskova, 7-6, 6-4, în curând începe meciul Simonei cu Bianca.

În celălalt meci, Svitolina a câştigat primul set şi serveşte pentru meci în faţa Pliskovei. Svitolina, care a câştigat anul trecut ultima ediţie a Turneului Campioanelor găzduită de Singapore, s-a impus într-o oră şi 53 de minute.

Partida Simona Halep-Bianca Andreescu va fi prima întâlnire directă dintre fostul lider mondial și actuala campioană de la US Open. Cele două fac parte din Grupa Mov, iar întâlnirea lui Halep cu Andreescu va fi a doua din grupă. Primul meci al zilei de luni începe la ora 12:30, între Karolina Pliskova şi Elina Svitolina.

Turneul Campioanelor va debuta duminică, 27 octombrie și va dura o săptămână, până pe 3 noiembrie.

Simona Halep și Bianca Andreescu fac parte din grupa Violet.

Grupa Violet

  • Pliskova

  • Andreescu

  • Halep

  • Svitolina

Turneul Campioanelor 2019 | Criteriile de departajare

Există câteva criterii care vor decide tenismenele care vor ajunge în faza semifinalelor, cea care urmează imediat după faza grupelor. Doar două jucătoare din fiecare grupă se vor califica mai departe.

Criteriile de departajare sunt:

  • Numărul de victorii
  • Numărul de meciuri jucate (un bilanț cu 2 victorii și o înfrângere „bate” un record perfect al unei sportive intrate pe tablou ca rezervă, în meciul doi, care obține două victorii)
  • Rezultatul direct la egalitate între două jucătoare
  • La egalitate între trei sportive, departajarea se face la setaveraj (procentaj de seturi câștigate) și gameaveraj (procentajul de game-uri câștigate).

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2. Halep joacă la Turneul Campioanelor după o accidentare

„Este o grupă foarte grea. Ele au un joc foarte solid şi de fapt sunt foarte solide”, a declarat Halep. „Este o mare provocare pentru mine, să revin după o accidentare ca să evoluez împotriva lor, aşa că voi da tot tot ce am mai bun şi voi încerca să joc cât pot de bine ca să câştig meciul”, a spus Simona Halep, înaintea partidelor din Grupa Mov.

Pentru Simona Halep, locul 5 WTA, este a cincea prezenţă la Turneul Campioanelor, iar cea mai bună performanţă a fost în anul 2014, atunci când a pierdut finala în faţa Serenei Williams, în două seturi, 3-6, 0-6. În celelalte trei ediţii, fostul lider mondial nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017). Şi anul trecut s-a calificat la Turneu, dar nu s-a prezentat din cauza unei accidentări.

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2. Bianca este favorită în partida cu Simona Halep

Bianca Andreescu, locul 4 WTA, a câștigat 8 din cele 9 partide jucate în 2019 cu jucătoarele din top 10 WTA, dar nu a mai întâlnit-o pe Simona Halep.

Potrivit Tennis.com, Bianca Andreescu este considerată favorită în partida Halep-Andreescu, mai ales că Halep vine după o accidentare, însă va trebui să afișeze cel mai bun joc al său pentru a o învinge pe Simona Halep.

„Cu Simona nu am jucat niciodată, dar am urmărit-o. Va fi un meci foarte interesant, deci sunt entuziasmată”, a declarat Bianca Andreescu în urmă cu câteva zile.

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2. În cazul unei victorii astăzi, Halep o va depăși într-un clasament WTA virtual pe Andreescu. Fiecare meci câștigat în grupele Turneului Campioanelor este recompensat cu 250 de puncte, în timp ce eșecul cu doar 125. În acest moment, Bianca Andreescu are 4971 de puncte într-un clasament live, în timp ce Simona Halep are 4962.  

Un eventual triumf astăzi ar apropia-o pe româncă de podiumul mondial. Naomi Osaka (22 de ani), jucătoarea de pe locul 3, are un avans de doar 284 de puncte. Clasamentul oficial va fi însă actualizat la finalul competiției de la Shenzhen.

Simona Halep i-a schimbat cariera Biancăi Andreescu, după o discuție purtată în mașină: „Da, i-am spus asta!”

 

Simona Halep și-a amintit de prima întâlnire pe care a avut-o cu Bianca Andreescu. Cele două s-au întâlnit pentru prima dată la Rogers Cup, la insistențele organizatorilor, pe când canadianca de origini românești juca la juniori.

Cele două au vorbit preț de câteva minute în mașină. Halep și-a amintit că i-a transmis încă de atunci să renunțe la turneele de juniori.

”Îmi amintesc că am vorbit în mașină. Da, i-am spus că trebuie să renunțe la turneele de juniori pentru că este suficient de puternică pentru a face pasul spre senioare”, a spus Halep într-o conferință de presă.

Simona Halep a ținut să o laude pe Bianca Andreescu, înaintea duelului de la Turneul Campioanelor. ”Simo” a fost impresoantă de parcursul pe care l-a avut canadianca cu origini românești.

”E uimitor ce a relizat! Să câștigi un Grand Slam la 19 ani, să joci atât de puține turnee și să le câștigi… e uimitor! Vreau să-i spun că merită toate victoriile pentru că a jucat foarte bine. Sunt entuziasmată că o voi întâlni.

Va fi o mare provocare pentru mine acest meci pentru că anul 2019 a fost unul cu suișuri și coborâșuri. Am avut un varf la Wimbledon, însa în rest nu a fost așa grozav. Nu mă gândesc că pot câștiga sau pierde aici, vreau doar să pot să joc meciuri”, a mai spus Halep.

Daniel Dobre: Simona Halep s-a schimbat foarte mult, este o luptătoare, este ambiţioasă; Este un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător

Antrenorul Daniel Dobre a vorbit despre Simona Halep, pentru site-ul www.wtatennis.com, subliniind că sportiva s-a schimbat şi s-a maturizat, iar acum este un exemplu că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător.

„Simona s-a schimbat foarte mult. Este o luptătoare, este ambiţioasă, focusată şi foarte implicată în tot ceea ce face. Nu contează că e în teren sau în afara lui, ea dă 100 la sută. Dar a învăţat mai mult despre cum să fie în teren şi în afara lui. La început, se supăra dacă lumea zicea ceva de rău, dacă lumea nu înţelegea comportamentul ei. Acum poate trece peste asta. Este un lucru care i-a fost greu. Citea ziarele, citea ce spunea lumea şi nu era foarte bine. Un alt lucru, era foarte supărată când pierdea meciuri. Uneori, după un meci pierdut, nu puteai discuta cu ea două-trei zile. Era foarte supărată. Acum, nu că nu i-ar păsa când pierde, dar a învăţat să-şi controleze mai bine emoţiile. Dacă azi pierde, mâine o poate lua de la capăt, se poate pregăti pentru următorul meci. Poate este şi pentru că şi-a atins multe ţeluri şi este mai uşor pentru ea să accepte”, a declarat Dobre..

Daniel Dobre a subliniat că Simona Halep este mai „deschisă” şi la lucruri din afara terenului, la a descoperi noi restaurante sau a vizita noi locuri. De asemenea, ea este deschisă şi la a cunoaşte noi oameni şi vorbeşte mai bine cu jurnaliştii.

„Este un fel de maturitate, dar munceşte mult. Munceşte cu un „mental coach”. Darren o ajută pentru că stilul australian este diferit de cel al românilor. El este mai pozitiv. Ea îşi doreşte asta. Ştie că este mai bine pentru ea, ştie că acest comportament din afara terenului o ajută şi la tenis”, a mai spus Dobre.

Dobre a vorbit şi despre statutul Simonei în România. „Mai întâi trebuie să înţelegeţi situaţia sportului din România. Înainte de 1990, România era una dintre cele mai mari ţări din lume la Jocurile Olimpice, era mereu în Top 5, aveam campioni la gimnastică, handbal, fotbal, peste tot. Acum doar Simona este la acest nivel. Înainte atenţia era îndreptată spre, să zicem, o sută de sportivi.Acum este doar pe Simona. Este incredibil.  Acum, oriunde merge, toată lumea o ştie, vrea o poză cu ea, vrea să discute cu ea. Mereu are probleme cu oamenii, pentru că dacă a câştigat un meci, lumea crede că poate câştiga tot timpul. Când pierde meciuri, oamenii au fost răi, s-a scris rău despre ea prin ziare. Dar la prezentarea trofeului pe stadion au fost 30,000 de oameni. Sunt meciuri de fotbal la care nu vin atâţia oameni. Înainte de Wimbledon toată lumea zicea: Ok, a câştigat Roland Garros, nu va mai fi în stare de asta. Dar apoi au văzut ce bună a fost la Wimbledon. Nimeni din România nu a câştigat Wimbledon. Nici Ilie Năstase, nici Virginia Ruzici. Poziţia ei este foarte mare, pentru că nu mai sunt alţi sportivi mari acolo. Dar şi pentru că este un model prin felul în care se antrenează, cum şi-a construit cariera. A dat totul pentru tenis. Nu a avut un stil de viaţă ca alte fete, ea doar s-a concentrat pe tenis. Este valoarea muncii. În România nu avem multe exemple de felul ei. România este o ţară unde munca nu este foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru. Nu este frumos că spun asta, dar aşa e România acum. Simona dă un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător. Multă lume apreciază acest lucru”, a mai spus Dobre.

 

SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2. Miza este cel mai mare premiu din istoria turneelor

Premiul de la Turneul Campioanelor s-a dublat față de ultima ediție, după ce o firmă de cosmetice din Japonia a devenit noul sponsor al competiției. Câștigătoarea competiției poate pleca acasă cu minimum 4,12 milioane de dolari și cu maximum 4,725 milioane, în funcție de numărul de partide câștigate.

US Open este turneul care a avut, până acum, cele mai mari premii, iar Bianca Andreescu și-a asigurat, în acest an, 3,85 milioane de dolari.

Astfel, Bianca Andreescu poate deveni jucătoarea care poate încasa cel mai mare premiu din istoria competițiilor WTA, la doar 19 ani. Fiecare jucătoare va obține 385,000 de dolari doar pentru participarea la turneu. Fiecare victorie din grupe valorează 305.000 de dolari. O victorie în semifinale va aduce câștigătoarei 1,1 milioane de dolari, iar cea care va obține succesul în finală va primi nu mai puțin de 3,425 milioane de dolari.

Canadienii au scris despre posibilitatea ca Bianca Andreescu să ajungă lider mondial după terminarea turneului. Jucătoarea de 19 ani nu poate ocupa prima poziție. De fapt, niciuna dintre sportivele calificate nu poate să o detroneze pe Ashleigh Barty.

Canadienii, la fel ca bookmakerii, o consideră pe Bianca Andreescu drept favorită la câștigarea turneului. Sportiva a vut prestații foarte bune în acest an și a evoluat extrem de mult.

Turneul Campioanelor 2019 | Simona Halep, cinci prezențe la competiția finalului de an

Simona Halep se află la a cincea prezență la Turneul Campioanelor, cu toate că a obținut calificarea la ultimele șase ediții. Anul trecut, ea s-a retras din cauza unei accidentări.

Cea mai bună performanță a Simonei a venit în 2014, atunci când a ajuns în ultimul act, acolo unde a fost învinsă clar de Serena Williams (3-6, 0-6). În celelalte 3 ediții, ea nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017).

Meciul Halep – Andreescu este  luni, după ora 14:00, în grupele Turneului Campioanelor, liveTEXT pe RomaniaTV.net și în direct la TV Digi Sport 2.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“
Fanatik.ro
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
Capital.ro
A murit marele actor: O icoană venerată! Veste tristă în această dimineață. Odihna veșnică!
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Bani GRATIS de la stat pentru acești români! Cum îi pot obține
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Câte sute de lei costă o cameră în hotelul lui Smiley din Vama Veche
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Primă de calificare colosală! Câţi bani primeşte România după ce a ajuns în optimile EURO 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cu cine va juca România în optimi la EURO 2024: Marele meci va avea loc marți, 2 iulie 2024
Capital.ro
Interdicție totală pentru vecinii de la bloc. NU au voie să deschidă ușa. E lege
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Incendiu puternic la un ansamblu de magazine din Ploiești
MediaFlux
Un nou MICROB face RAVAGII în aerul din ROMÂNIA! Societatea Română de Alergologie dă alerta
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?