Simona Halep, declaraţii după ce s-a calificat în optimi la Wimbledon: Am simţit fiecare minge. Mi-am simţit picioarele

Românca Simona Halep, cap de serie N.5, a estimat că a "jucat un tenis bun" în fața olandezei Kiki Bertens și este "fericită" că a putut câștiga în două seturi, calificându-se în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, informează Reuters.
Filip Stan
02 iul. 2016, 17:36
Simona Halep, declaraţii după ce s-a calificat în optimi la Wimbledon: Am simţit fiecare minge. Mi-am simţit picioarele

Halep (24 ani, 5 WTA) s-a impus într-o oră și 9 minute în fața unei adversare dificile, Bertens (24 ani, 28 WTA) fiind cap de serie numărul 26 la al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Românca, semifinalistă la Wimbledon în 2014, a început cu stângul meciul cu olandeza, pierzându-și serviciul. Apoi, Halep a revenit și a condus cu 2-1, Bertens a egalat (2-2), dar Simona s-a desprins la 4-2. Batava, semifinalistă anul acesta la Roland Garros, a revenit și a egalat, 4-4. A cincea favorită a preluat din nou conducerea, cu 5-4, iar apoi a încheiat setul pe serviciul adversarei (6-4).

Halep a început în forță setul al doilea și a condus cu 3-0, după care Bertens a reechilibrat disputa și s-a mers cu serviciul. La 5-3 pentru Simona, Bertens a avut o minge de break, dar românca a anulat-o cu un serviciu excelent, iar apoi s-a impus cu 6-3, sub privirile fostului mare fotbalist englez David Beckham.

Fiecare jucătoare a avut câte 11 mingi direct câștigătoare, dar diferența la erori neforțate a fost evidentă, 11 Halep, 18 Bertens.

Simona Halep, locul 5 WTA, a trecut în două seturi de Kiki Bertens, locul 28 WTA, în turul III de la Wimbledon, scor 6-4, 6-2.

Singura dată când Halep a mai obținut trei victorii consecutive la All England Club, ea a ajuns în semifinale, în 2014, notează Reuters, care crede că există semne bune pentru româncă.

„Sunt cu adevărat încântată că voi juca în optimi”, a declarat Halep. „A fost extraordinar azi, am jucat un tenis bun și sunt fericită că am putut câștiga în două seturi. Am simțit fiecare minge. Mi-am simțit picioarele. Terenul a fost în stare foarte bună și mi-a plăcut cu adevărat că a fost acoperit”, a spus românca.

„Meciul acesta a fost important pentru mine. A fost o mare provocare. Știam că Bertens e în formă. A reușit lucruri frumoase la Roland Garros, așa că avea mare încredere în ea înaintea acestui meci”, a adăugat Halep, care pierduse singura confruntare de până acum cu olandeza în circuitul WTA.

Halep poate fi mulțumită de ce a realizat săptămâna aceasta, după ce a renunțat la turneul de la Birmingham din cauza unor dureri la tendoanele lui Ahile.

„Pot să spun că acum mă simt bine”, a afirmat jucătoarea, care în acest an nu a pierdut niciun set la Wimbledon. „Uneori nu știu ce se întâmplă cu tendoanele lui Ahile, dar azi am fost la capacitate maximă și sper că la fel va fi la meciul următor”, a continuat ea.

Halep și Bertens s-au mai înfruntat de două ori până acum. Halep s-a impus în 2010, în sferturile turneului ITF de la Torhout (Belgia), cu 7-6 (2), 6-2, iar Bertens a învins în 2012, în semifinale la Fes (Maroc, WTA), cu 6-3, 6-4.

Simona Halep, învinsă anul trecut în primul tur la All England Club, și-a asigurat un cec de 132.000 de lire sterline și 240 de puncte WTA.

În optimi, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre franțuzoaica Alize Cornet și americanca Madison Keys, cap de serie numărul 9. Cornet are 3-1 în meciurile cu Halep, iar Keys și Simona sunt la egalitate, 1-1.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!