Simona Halep are motive de bucurie, chiar dacă situaţia sa este încă incertă la TAS. WTA ar putea falimenta înainte să îi expire suspendarea sportivei din România.
Asociația Tenisului Feminin (WTA) e într-o situație critică din punct de vedere financiar, care ar putea conduce la falimentul forului mondial. Dezvăluirile îi aparțin vicepreședintelui Federaţiei de Tenis din Kazahstan.
WTA se află într-o situație financiară dezastruoasă, în condițiile în care a scăzut interesul pentru tenisul feminin, iar soluția salvatoare ar fi fuziunea cu Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP).
Dezvăluire incredibilă: WTA ar putea falimenta înainte să îi expire suspendarea Simonei Halep! Soluția propusă pentru salvarea tenisului feminin: „Fuziune cu ATP”
Yuri Polsky, vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Kazahstan, susține că WTA ar putea falimenta în 2026 sau 2027! Practic, colapsul tenisului feminin s-ar putea produce înainte să îi expire suspendarea Simonei Halep! Românca a primit interzis la turnee până în data de 26 octombrie 2026, dar vrea să facă apel la Tribunalul de Abitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).
„WTA e într-un loc foarte rău şi ar putea falimenta în 2026 sau 2027 dacă situaţia financiară în care se află nu se schimbă. Pentru WTA e o chestiune de supravieţuire să fuzioneze cu ATP, iar pentru ATP o chestiune de reputaţie. Şefilor ATP nu le convine ca WTA să ajungă în colaps, pentru că s-ar crea o imagine proastă pentru tenis.
ATP e într-o situaţie financiară bună, există rezerve. ATP își explorează opțiunile, întrebarea este în ce condiții ar putea fi realizată fuziunea? Nu este clar care ar fi cota ATP la fuziune și în ce măsură ATP este dispusă să subvenționeze WTA”, a afirmat Polsky.
Tot mai multe voci din lumea tenisului cer o unificare între WTA şi ATP. Ion Ţiriac a comentat în stilul caracteristic această variantă: „Este o idee drăguță! Prefer femeile, pe care le consider mai grațioase, mai elegante.
Viteza jocului este mai puțin importantă. Dar realitatea este că tenisul feminin nu îi aduce organizatorului de turneu nici jumătate din ceea ce obține de la tenisul masculin. Este greu să finanțăm tenisul feminin. Au fost mult mai multe vedete în acest sport în urmă cu 10 sau 15 ani”, a declarat fostul patron al turneului de la Madrid într-un interviu pentru L’Equipe.
Totodată, Roger Federer a spus că ar fi ideală o fuziune între cele două organisme, iar Simona Halep a aderat la propunerea elvețianului: „Mă întreb… Doar eu mă gândesc că acum este momentul ca tenisul masculin şi cel feminin să se unească şi să fie unul?”, a scris Federer pe Twitter, în urmă cu trei ani. Halep a îmbrățișat imediat propunerea lui Roger: „Nu ești singurul care se gândește la așa ceva”, a spus românca.
Concluzia omului care verifica personal la ANAD ce medicamente poate să ia Simona Halep! Veste uriașă pentru sportivă în cazul pedepsei pentru dopaj, în contextul apelului la TAS: „Atunci există scăpare!”
Artemon Apostu Efremov, omul care verifica personal la ANAD ce medicamente poate să ia Simona Halep, a tras concluziile după ce sportiva din România a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.
Veste excelentă pentru Simona Halep înainte de apelul la TAS: „Sentinţa va fi mult diminuată”
Concluzia omului care verifica personal la ANAD ce medicamente poate să ia Simona Halep! Veste uriașă pentru sportivă în cazul pedepsei pentru dopaj, în contextul apelului la TAS: „Atunci există scăpare!”
Fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit despre situația în care se află fostul lider din clasamentul WTA, iar acesta este de părere că echipa lui Patrick Mouratoglou este vinovată pentru problemele pe care le are Simo din cauza dopajului.
„Din punctul meu de vedere, a fost o scăpare, nu știu a cui, – probabil a echipei din spatele ei -, pentru că eu știu cât de atentă și cât de riguroasă era cu orice era în jurul ei.
Citisem un interviu dat de Cristi Balaj, care, la un moment dat a fost șeful de la Anti-Doping… eu îl sunasem și aveam numărul de la Simona, care mi-a cerut să întreb de anumite medicamente pe care trebuia să le ia, la un moment dat. La fel, știu că Teo Cercel era extrem de riguros cu asta.
Până la urmă, toată cariera ei, până acum un an, a fost testată de extrem de multe ori, pașaportul biologic a existat și atunci, nu au existat nereguli, nu a existat nimic, deci undeva a fost o scăpare pe care ea o plătește.
Dacă nu există intenție, există scăpare,” a declarat Artemon Apostu Efremov, conform Sport.ro.
Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Românca a ispășit deja un an din această pedeapsă de patru ani deoarece a fost suspendată provizoriu în luna octombrie a anului 2022.
„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.
Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:
– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.
Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep”, se arată în comunicatul emis de către ITIA.