SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 1-6, 1-6 şi românca este eliminată de la ROGERS CUP

Elina Svitolina s-a calificat în finala de la Rogers Cup după ce a învins-o fără drept de apel pe Simona Halep, scor 6-1, 6-1. În ultimul act ucraineanca o va întâlni pe Caroline Wozniacki.
Alina Costache
12 aug. 2017, 17:48
SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 1-6, 1-6 şi românca este eliminată de la ROGERS CUP

UPDATE: Halep a pierdut fără drept de apel cu 1-6, 1-6 în faţa Svitolinei, după un meci modest, în care campioana en-titre a făcut 34 de greşeli neforţate! Jucătoarea noastră n-a avut nicio șansă în fața numărului 5 WTA. Ucraineanca a condus din primul moment al jocului și singurul game câștigat de Halep în primul set a fost la scorul de 1-5.

Nici setul secund nu a fost mai bun pentru Simona, care s-a impus tot într-un singur game, însă diferența au făcut-o numeroasele erori neforțate ale româncei.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari, după ce a învins-o pe Caroline Garcia (Franța), cu 6-4, 6-2.

Halep, deținătoarea titlului la Rogers Cup, s-a impus destul de ușor, într-o oră și 11 minute.

Primul set a fost echilibrat, iar la 2-2 românca a irosit nu mai puțin de patru mingi de break. A reușit apoi să facă 3-3, în ciuda faptului că a avut două duble greșeli în acest ghem. La 4-3 pentru Garcia, românca a salvat două mingi de break, a făcut 4-4, iar apoi a reușit să câștige contra serviciului, încheind setul cu 6-4, după un ghem la zero.

Garcia a început cu dreptul setul secund, dar apoi Halep a preluat inițiativa, a făcut un break pentru 2-1, după două duble greșeli ale franțuzoaicei, iar apoi scorul a luat proporții, 5-1. Garcia a redus din diferență (5-2), dar Simona a încheiat conturile cu 6-2, în ciuda a doua duble greșeli consecutive în ultimul ghem.

La final, la flash-interviuri, Halep a vorbit despre cât de dificilă a fost ziua de ieri, când a aşteptat timp de 7 ore să afle dacă meciul său se va disputa sau nu. În cele din urmă, vremea a stricat programul zilei, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să amâne partida pentru azi.

A fost dificil pentru mine ieri să aştept 7 ore. Am fost puţin obosită, dar m-am pregătit bine mental. Caroline nu e o adversară uşoară, dar sunt foarte fericită că am învins. Le mulţumesc fanilor care m-au susţinut„, a spus marea noastră campioană, la finalul confruntării cu Garcia. 

În penultimul act de la Toronto, Halep o va întâlni pe Elina Svitolina, adversară pe care a învins-o dramatic în sferturi la Roland Garros. În momentul declaraţiilor, Simona nu ştia încă rezultatul disputei dintre sportiva ucraineană şi Muguruza (4-6, 6-4, 6-3).

Nu va fi uşor să joc un al doilea meci în aceeaşi zi, dar voi face tot posibilul să înving. Voi lupta, pentru că ştiu că mă aşteaptă o dispută extrem de dificilă, indiferent de adversară„, a mai spus Simona.

Garcia (23 ani, 21 WTA) a reușit 4 ași în acest meci, a avut 3 duble greșeli, 14 winners, dar și 24 de erori neforțate. Halep (25 ani) a avut un singur as, a comis patru duble greșeli, a adunat doar 8 winners, având și 10 erori neforțate.

Simona Halep câștigase singurul duel direct cu franțuzoaica, anul trecut, în optimi la Sydney, cu 6-4, 2-6, 6-1.

Halep și-a asigurat un cec de 122.190 dolari și 350 de puncte WTA, iar în penultimul act va juca, tot sâmbătă, cu ucraineanca Elina Svitolina. Svitolina (22 ani, 5 WTA) a întrecut-o pe spaniola Garbine Muguruza (23 ani, 4 WTA), cu 4-6, 6-4, 6-3, din care primul set s-a jucat vineri, meciul fiind întrerupt de ploaie.

Simona Halep conduce cu 3-1 în meciurile cu Svitolina, pe care a învins-o în 2013, la Sofia, cu 6-1, 6-1, în 2014, în Fed Cup, la Budapesta, cu 6-3, 7-5, și anul acesta, în sferturi la Roland Garros, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. Singurul succes al ucrainencei a fost în finala turneului de la Roma, în primăvară, cu 6-4, 5-7, 1-6, după ce Simona s-a accidentat în setul al doilea.

În 2016 la Rogers Cup (turneu găzduit atunci de Montreal), Halep a învins-o în finală pe americanca Madison Keys, cu 7-6 (2), 6-3, iar în 2015 (ediție desfășurată la Toronto) a abandonat în finala cu Belinda Bencic, la scorul de 7-6 (5), 6-7 (4), 3-0 pentru elvețiancă.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...