Printre personalitățile prezente la inaugurarea Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti s-au mai numărat membri ai Guvernului precum ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, autorități din administrația locală — primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pianistul Dan Grigore și actorul Mircea Albulescu.
Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a vorbit, înaintea spectacolului, pentru publicul invitat, despre ce au însemnat pentru Teatrul Național lucrările de reabilitare. El a menționat faptul că, în urma lucrărilor de aproximativ patru ani, a fost îndepărtată de pe clădirea TNB „fațada de tip coreean care a dus în derizoriu o lucrare de excepție„. „Teatrul a revenit la forma lui inițială, cu refaceri substanțiale (…) Mai în glumă, mai în serios, vă pot spune că ne aflăm într-un adăpost antiseismic garantat până la un cutremur de 9 grade și că reconstrucția teatrului a cuprins și o întreagă muncă de reconfigurare a interiorului”, a adăugat Caramitru, care a mulțumit „guvernului României, în diferitele lui ipostaze„, pentru eforturile făcute pentru finanțarea lucrărilor la clădirea TNB.
Caramitru a salutat, de asemenea, prezența în sală a Simonei Halep, care a fost aplaudată de public.
La rândul său, ministrul Vulpescu a vorbit despre importanța redeschiderii Sălii Mari a TNB și a spațiilor de spectacol ale instituției. „Cred că este pentru toți cei prezenți în această sală și pentru publicul iubitor de teatru din țară, cu adevărat un eveniment (…) Teatrul este și o poveste de la om la om. Și renovarea acestui teatru este o poveste de la om la om începută în anii ’60. Oameni extrem de diverși ca gândire„, a spus ministrul, care a apreciat că finalizarea lucrărilor la TNB este un „vis împlinit”.
„Inaugurând astăzi clădirea Teatrului Național București dăruim României și capitalei ei unul dintre cele mai mari și mai moderne centre culturale cu care Europa se poate mândri”, a afirmat ministrul.
Vulpescu și-a încheiat discursul cu un citat din piesa „Furtuna” de Shakespeare. „Îmi vine în minte o replică a lui Prospero : ‘Suntem făcuți din același material cu care se țes visele’. În această seară e un vis care se împlinește”, a spus Vulpescu.