Simona Halep, lovitură teribilă după scandalul de dopaj, anunţ oficial de la WTA. Primul mesaj al campioanei

În așteptarea unui verdict după audierea în cazul de dopaj, Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA.
Filip Stan
18 iul. 2023, 08:38
Simona Halep, lovitură teribilă după scandalul de dopaj, anunţ oficial de la WTA. Primul mesaj al campioanei
Simona Halep, lovită în plin de trădare: „Lipsa de empatie este evidentă. Toți au uitat-o”

Clasamentul WTA s-a actualizat luni, la o zi distanță după încheierea turneului de la Wimbledon 2023, iar veştile nu sunt bune pentru Simona Halep. Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt vecine de clasament, în timp ce Ana Bogdan reprezintă ultima jucătoare din România în Top 50 WTA. Simona Halep a coborât din nou în ierarhie.

Irina Begu se menține prima rachetă a României după al treilea turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din România se află pe locul 31 în clasamentul WTA, cu 1382 de puncte. Irina este „vecină” de clasament cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgoviște a urcat cinci poziții în ierarhie, până pe locul 32 WTA, cu 1316 puncte.

Următoarea româncă în clasament, ultima în Top 50 WTA, este Ana Bogdan. Sportiva din Sinaia, eliminată dramatic în turul al treilea la Wimbledon 2023, a urcat 8 poziții în clasament, până pe locul 49, cu 1072 de puncte. Ana se află în apropierea celei mai bune clasări din carieră, locul 46.

Verdict final pentru Simona Halep în dosarul de dopaj. Când ar urma să revină din nou pe terenul de tenis

Irina Begu a fost eliminată în turul al doilea la Wimbledon de către rusoaica Anna Blinkova. În prima rundă, Begu a învins-o pe Rebecca Marino. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea s-a oprit în turul al treilea. „Sori” le-a învins pe Tatjana Maria și Jelena Ostapenko, însă a cedat în fața lui Beatriz Haddad Maia.

Simona Halep, cădere liberă după actualizarea clasamentului WTA
În așteptarea unui verdict după audierea în cazul de dopaj, Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA. Dubla campioană de Grand Slam a ajuns până pe locul 55, după ce a mai coborât o poziție, cu 1.000 de puncte. La finalul lunii iunie, „Simo” a fost audiată la Tribunalul Independent „Sport Resolutions”.

Jaqueline Cristian a obținut în premieră o victorie pe tabloul principal la Wimbledon. Triumful în fața Luciei Bronzetti a echivalat cu un salt de 10 locuri în clasamentul WTA, până pe poziția a 123-a, cu 609 puncte. Gabi Ruse se mai află în Top 200 WTA, pe locul 158, cu 446 de puncte.

Miriam Bulgaru (215 WTA, 334 puncte), Irina Bara (218 WTA, 332 puncte), Alexandra Cadanțu-Ignatik (245 WTA, 290 puncte) și Cristina Dinu (268 WTA, 257 puncte) sunt celelalte românce în clasament. În această săptămână are loc turneul de tenis feminin de la Iași cu mai multe românce pe tabloul principal.

Simona Halep își așteaptă verdictul în cazul de dopaj
După trei amânări, Simona Halep a fost audiată în procesul de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022. Românca a fost prezentă la finalul lunii iunie la Tribunalul Independent „Sport Resolutions”, unde a avut șansa de a-și argumenta nevinovăția.

Din cauza complexității cazului, verdictul întârzie să apară. În mod normal, regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului spune că termenul în luarea unei decizii este de 14 zile. Astfel, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 va rata prezența la Canada Open, unde a triumfat anul trecut.

Mesajul Simonei Halep înainte de a-și afla suspendarea. Se anunță vremuri grele pentru jucătoarea noastră FOTO

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură pronunțarea deciziei în cazul de dopaj în care este implicată, decizie care poate sosi din moment în moment.

Cel mai devreme aceasta ar fi putut sosi la 13 iulie, dar amânarea ei demonstrează că acest caz este mult mai complicat decât unul obișnuit.

„Tribunalul Sport Resolutions trebuie să emită decizia în 14 zile de la data audierii Simonei, dar există și posibilitatea extinderii acestui termen în condiții excepționale! De ce? Pentru că, un caz care este complex, care are foarte multe probe, în care au fost audiați foarte mulți martori”, a punctat Gabriela Andreiașu, director al Agenției Naționale Anti-Doping.

Citeşte şi: Iulian de la Ciocăneşti a lansat prima manea pentru Simona Halep. „Te aşteptăm în teren, să câştigi ghem după ghem!” VIDEO

În așteptarea deciziei, Simona Halep și-a petrecut weekendul pe litoral, de unde a tramsmis un mesaj cu subînțeles. „Ceea ce ai toți pot avea. Dar ceea ce ești nimeni nu poate fi”, este mesajul postat de Simona Halep, alături de două emoticoane, o inimă și două mâini împreunate la rugăciune, în semn de speranță.

În ciuda eforturilor ei de a-și construi o apărare puternică, faptul că în pașaportul ei biologic au fost descoperite schimbări complică situația. Specialiștii consideră că ea nu va scăpa cu o suspendare mai mică de doi ani, dar se va putea adresa la TAS, unde de regulă pedepsele se înjumătățesc.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!