SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Totul despre finala SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Simona Halep va juca sâmbătă cea mai importantă finală din cariera sa de până acum, la Roland Garros, cu rusoaica Maria Sharapova. Finala SIMONA HALEP - MARIA SHARAPOVA se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00, pe terenul Philippe Chatrier, şi va fi LIVE pe RomaniaTV.net.
Romania TV
07 iun. 2014, 11:45
SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Totul despre finala SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Simona Halep (22 ani), a patra favorită a turneului, va disputa în premieră o finală de Mare Șlem, contra unei adversare mult mai experimentate, Maria Sharapova (27 de ani) având în palmares patru astfel de turnee, ultimul chiar la Roland Garros, în 2012.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Simona Halep a devenit a treia jucătoare română calificată în finala Openului Franței, după Florența Mihai și Virgina Ruzici. Florența Mihai a pierdut finala disputată în 1977, în timp ce Virginia Ruzici a ieșit învingătoare în 1978, iar în 1980 a pierdut.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Simona Halep, campioană de junioare la turneul parizian în 2008, și-a asigurat un cec de 825.000 de euro și 1.200 puncte, iar de luni va fi numărul trei mondial, indiferent de rezultatul finalei, în condițiile în care în mai 2013 ocupa locul 64 în ierarhia WTA.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP, care nu trecuse până acum de turul secund al competiției pariziene la nivelul seniorilor, nu a cedat niciun set în cele șase partide jucate la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros. Până în semifinala cu Petkovic, câștigată după un tiebreak în setul al doilea (6-2, 7-6), SIMONA HALEP a cedat maxim patru jocuri în fiecare set, fapt petrecut în doar două confruntări, cu Heather Watson (6-2, 6-4) și cu Sloane Stephens (6-4, 6-3).

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Maria Sharapova s-a impus în două seturi în primele trei tururi, dar pe următoarele trei și le-a adjudecat în trei seturi, de fiecare dată după ce a pierdut manșa inaugurală.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Simona Halep a eliminat trei capi de serie, Stephens (N. 15), Kuznețova (N. 27) și Petkovic (N. 28), în timp ce MARIA SHARAPOVA a scos din cursă doar doi, Bouchard (N. 18) și Stosur (N. 19).

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA. Simona Halep, ULTIMA DECLARAŢIE înainte de FINALA cu Maria Sharapova

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. MARIA SHARAPOVA este a treia rusoaică pe care o va întâlni Simona Halep anul acesta la Roland Garros, celelalte două confruntări neavând practic istoric, 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova, 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuznețova. Dacă Maria Sharapova (numărul 8 mondial) a petrecut 10 ore pe zgura pariziană în 2014, Simona Halep a jucat anul acesta doar 7 ore și 26 minute la Roland Garros.

SIMONA HALEP are în palmares șapte titluri WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) și a mai jucat patru finale (Fes — 2010, 2011, Bruxelles — 2012, Madrid — 2014).

MARIA SHARAPOVA a câștigat 31 de titluri, dintre care patru de Mare Șlem, iar anul acesta s-a impus la Stuttgart și Madrid. Anul trecut, Șarapova a fost învinsă în finala de la Roland Garros de americanca Serena Williams.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. MARIA SHARAPOVA, fost lider în ierarhia feminină mondială, o conduce pe SIMONA HALEP cu scorul de 3-0 la meciurile directe, după ce a mai învins-o în 2012 de două ori, în turul III Indian Wells (suprafață dură), cu 6-3, 6-4, și în primul tur la Beijing (suprafață dură), cu 7-5, 7-5, și luna trecută la Madrid (zgură), în finală, cu 1-6, 6-2, 6-3.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Performanța realizată de Simona Halep la Internaționalele Franței a stârnit un val uriaș de simpatie în țară, în toate mediile, sportiv, presă, social, politic etc. Mesaje de susținere au transmis numeroși foști sau actuali sportivi, oameni politici, organizații și chiar militarii români detașați în Afganistan. Simona Halep va fi încurajată din tribune de familie și prieteni în meciul de sâmbătă cu Maria Sharapova, unul deosebit de important pentru cariera sa, care abia a început să strălucească.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. „Simona Halep cred că va juca cel mai bun tenis al carierei și ne va surprinde, deși pe hârtie Șarapova, ca palmares, pare în avantaj”, a declarat la o întâlnire cu ziariștii români prezenți la turneul de tenis de la Roland Garros Virginia Ruzici, singura româncă câștigătoare a concursului de Mare Șlem parizian, acum 36 de ani, în 1978, dar și ultima finalistă, în 1980, după ce calea finalelor românești în proba feminină fusese deschisă în 1977 de Florența Mihai.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO EUROSPORT

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. De anul acesta, Virginia Ruzici o manageriază pe Simona Halep, astfel că se află în cea mai bună postură pentru a analiza, cu finețe, performanța constănțencei.

„Simona Halep e impresionantă, pentru că de la începutul turneului a putut gestiona o anumită nervozitate. Dorește foarte mult turneul acesta, este visul ei. Și iat-o în finală, câștigând fiecare din cele 6 meciuri de până acum în 2 seturi”, a spus Ruzici, adăugând: „Au trecut mulți ani de la titlul cucerit de mine, dar știam că se va repeta acel moment. A fost un moment extraordinar, și eu îmi doream acest lucru. Câștigarea turneului de la Roland Garros este cel mai important lucru pentru un român în carieră, și eu îmi doream acest lucru, pentru că toți am crescut pe zgură. Și, deși Simona joacă foarte bine și pe celelalte suprafețe, bineînțeles că zgura este suprafața ei predilectă și își dorește foarte mult acest turneu”.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Reamintind de finala turneului de la Madrid, în care Șarapova a câștigat, în luna mai, cu 1-6, 6-2, 6-3, Virginia Ruzici a spus: „Cred că finala de la Madrid îi va folosi Simonei. Și-a dat seama că este foarte aproape de Șarapova. E bine că a întâlnit-o într-un turneu foarte important, sunt sigură că va fi mai proaspătă decât Șarapova sâmbătă și că are șansele ei. E-adevărat, Șarapova are o experiență enormă, a câștigat 4 turnee de Grand Slam, e favorita pe hârtie, deși Simona este cap de serie 4, iar rusoaica — 7”.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA. Fosta campioană a dezvăluit că de multă vreme se gândește să o ajute în carieră pe Simona Halep. „Am ales să fiu managerul Simonei pentru că m-a impresionat acum 6 ani, când a câștigat la juniori. Am văzut talentul ei natural, am văzut în ea un potențial deosebit, mi-a plăcut rapiditatea, deplasarea în teren, calitățile naturale. Are un tenis atipic față de celelalte jucătoare, curentul actual fiind un stil bazat pe forță”, a conchis Virginia Ruzici.

SIMONA HALEP-MARIA SHARAPOVA este FINALA de la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA, FINALA de la ROLAND GARROS, se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00, pe terenul Philippe Chatrier, şi va fi LIVE pe EUROSPORT şi pe RomaniaTV.net.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'