Simona Halep şi-a dat „un autogol urât”, e final de carieră. Detaliul care aruncă în aer apelul româncei la TAS

Simona Halep a încasat o suspendare record, deşi şi-a clamat nevinovăţia în faţa acuzatorilor de la ITIA. Sportiva noastră vrea să-şi caute dreptatea la TAS, dar situaţia se înrăutăţeşte cu trecerea timpului.
Filip Stan
12 oct. 2023, 11:20
Simona Halep şi-a dat
Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Şanse infime să mai revină în circuitul WTA

Simona Halep a fost condamnată la patru ani de suspendare din tenisul profesionist, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat.

Condamnată la patru ani de suspendare din tenisul profesionist, fostul număr 1 WTA din țara noastră va contesta decizia la TAS. Fostul agent de comunicare al constănțencei crede că duritatea pedepsei este exagerată și că Simona Halep este răspunzătoare, dar nu se face vinovată personal de dopaj.

Din păcate, apărarea cu care constănțeanca se va duce și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) e spulberată din Canada. Concret, de John Koveos de la firma Quantum Nutrition, cea care a produs suplimentul cu colagen folosit de Halep la indicația Academiei Mouratoglou.

Problema Simonei e că testele efectuate de laboratorul Agenției Mondiale de Antidoping (WADA) n-au găsit urme de Roxadustat în suplimentul despre care ea spune că a fost contaminat. Mai mult, judecătorii de la Sport Resolutions au fost uimiți de cantitatea de Roxadustat depistată în proba de urină a Simonei. Și au concluzionat că, și dacă acest supliment cu colagen a fost contaminat, el nu explică valorile mari găsite în proba româncei. Drept urmare, s-a tras concluzia că, în cazul Simonei, a existat o a doua sursă de Roxadustat. De precizat că și Halep și-a dat un „autogol“ urât: a omis faptul că a folosit suplimentul cu colagen la începutul anchetei în cazul de dopaj.

Simona Halep se căsătorește din nou, cu un bărbat mai tânăr, și va avea doi copii! Previziune uluitoare a lui Carmen Harra
Așadar, cu aceste detalii importante, e lesne de înțeles de ce firma canadiană Quantum Nutrition, practic, se spală pe mâini în cazul Halep. „Au nevoie de cineva pe care să dea vina. Se dorește ca firma să fie țapul ispășitor”, a spus John Koveos.

Avocatul Simonei a anunțat că românca a dat în judecată Quantum Nutrition, în speranța că va fi despăgubită. Având în vedere motivarea deciziei suspendării Simonei însă, sunt șanse mici ca Halep să primească vreun ban.

Presa din Slovenia, reacție fermă în cazul Simona Halep: „Tocmai când părea să-și trăiască visul a lovit-o în plin”

Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani de tribunalul independent Sport Resolutions, de la Londra. Sportiva noastră a picat un test efectuat la US Open, acum un an, iar verdictul este cât se poate de dur. Presa din Slovenia a scris și ea despre coșmarul trăit de Halep, analizând această cumpănă din cariera sportivei din Constanța.
Simona Halep

Simona Halep a primit pedeapsa maximă în cazul de dopaj în care e implicată de aproape un an. Dubla campioană de Grand Slam din țara noastră a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, anunțul venind din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, după testul pozitiv la Roxadustat, de la US Open 2022.

Simona a anunțat că nu va ceda și că va merge mai departe, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, având speranța că verdictul va fi întors.

Presa slovenă a pus și ea sub lupa sa situația Simonei, scriind un articol despre perioada extrem de complicată din viața fostului lider mondial. Publicația Siol a comentat pe seama suspendării primite de Halep și nu au putut ignora faptul că aceasta a venit într-un moment în care tenismena se afla într-un punct bun al carierei sale.

„Tocmai când părea să-și trăiască visul sportiv, vestea a lovit-o în plin că a fost suspendată pentru că a picat un test antidoping la US Open. A fost testată pozitiv la roxadustat. Ea a fost suspendată și a spus că lupta ei continuă. Va continua să se antreneze din greu și va face tot posibilul pentru a-și clarifica situația și pentru a respinge acuzațiile false. Vrea să facă apel la TAS”, au scris jurnaliștii de la Siol.

Acum, pentru Halep urmează procesul la TAS, unde speră ca pedeapsa să îi fie diminuată sau chiar anulată. Momentan însă nu poate face demersurile necesare pentru a solicita recurs.

Ce s-a ales de Lucian Bute, marele campion al României, după ce s-a mutat definitiv în Canada: „Am fost foarte afectat emoțional și psihologic”

Pentru a se adresa Tribunalului de la Lausanne, apărătorii fostului lider mondial au nevoie de hotărârea integrală a Tribunalului londonez care a judecat-o pe Simo. Aceasta nu a fost redactată încă, din cauza problemelor ridicate de cheltuielile de judecată. Trebuie stabilit în detaliu cât au costat investigațiile și audierile, lucru care nu e deloc ușor în contextul unui proces atât de complex, care s-a întins pe o perioadă lungă.

În mod normal, Halep va trebui să acopere cheltuielile de judecată, lucru care nu va reprezenta, evident, o problemă, abia apoi avocații ei putând să facă demersurile pentru apelul de la TAS, în termen de 21 de zile. În acest timp, echipa Simonei are opțiunea de a veni cu noi probe și de a readministra complet probele.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'