Simone Tempestini, victorie clară în Raliul Maramureşului. La 15 ani de când tatăl său se impunea pe traseele din Pasul Gutin, Simone (Skoda Fabia R5) a reușit să urce pe primul loc, fiind secondat chiar de colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca (Ford Fiesta Rally2).
De altfel, cei doi și-au împărțit victoriile pe probele speciale, cinci revenindu-i lui Marișca. Podiumul a fost completat de Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5). Lupta s-a dovedit una intensă, mai ales că ploaia și-a făcut simțită prezența de mai multe ori de-a lungul raliului.
Un total de 75 de echipaje au fost prezent la întoarcerea în calendarul intern a Raliului Maramureșului. Printre participanți s-a numărat și Ugur Soylu, vicecampion național absolut al Turciei, care s-a clasat al patrulea, la 5:46,4 minute în spatele lui Tempestini. Aflat în lupta pentru podium, Norbert Maior a abandonat pe a șaptea probă după ce a ieșit în decor.
După această rundă, a patra de până acum, Bogdan Marișca și-a păstrat poziția de lider în clasamentul general, cu 119,2 puncte, fiind urmat de Tempestini, cu 96.8 puncte și de fostul campion la viteză în coastă, Bogdan Cuzma, cu 75,2 puncte.
Sezonul 2021 programează un total de 11 etape. Conform regulamentului, clasamentul final se va realiza calculând cele mai bune 7 rezultate, în funcție de coeficientul de valoare al fiecărui raliu, acestea având între 0.6 și 1.2 puncte. Până în prezent, pe lângă runda din Maramureș, cu un coeficient de 1,2, s-au desfășurat Raliul Covasnei (coeficient 0,6 – câștigător Dan Gîrtofan), Raliul Brașovului (coeficient 1 – câștigător Simone Tempestini) și Raliul Harghitei (coeficient 1 – câștigător Bogdan Marișca)
“A fost o plăcere să pilotez pe probele de la Raliul Maramureșului pentru prima oară, mă bucur că am reușit să câștigăm și de această dată. Este o zonă foarte frumoasă și faptul că acest raliu s-a reîntors în CNRB este îmbucurător pentru noi toți, pasionați ai motorsportului. Sper să revenim și la anul și poate să descoperim și alte probe frumoase. Vreau să îi felicit pe organizatori pentru promptitudinea cu care au reușit să se mobilizeze în organizarea unui raliu surpriză. Ei au fost cei care au creat o zonă de degajare pentru ca FRAS să nu aibă o ieșire în decor gravă. Este un păcat că decizii ambigue, luate din partea federației, în timpul desfășurării campionatului, cu alibiul covid, afectează calendarul competițional și planificarea sportivilor”, a declarat Tempestini la finalul raliului.
Programul lui Tempestini se anunță unul de foc pentru următoarea perioadă. Pe 11-12 iunie își va apăra trofeul cucerit anul trecut la Raliul Argeșului, iar pe 18-19 iunie va debuta în sezonul 2021 din Campionatul European de Raliuri în Polonia. În 2016, în Polonia, când runda era parte din Mondial, clujeanul câștiga clar divizia juniorilor la bordul unui Citroën DS3 R3T Max.
Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano este Raliul Argeşului, programat pe 11-12 iunie.