Oamenii care suferă de murmur cardiac se pot naște cu el sau poate fi dezvoltat pe parcursul vieții și poate afecta persoanele de ambele sexe. Murmurul cardiac nu poate da naștere unor complicații majore, însă ar putea provoca bătăi rapide ale inimii. Chiar dacă simptomele nu sunt ușor de recunoscut ci numai de persoana în cauză, iată care sunt semnele care te ajută să recunoști murmurul cardiac:
Este normal să te confrunți cu respirație îngreunată după activitățile fizice intense. Însă, dacă simți că respiri foarte greu, atunci ar putea fi un semn tăcut al mușchiului inimii deoarece valvele inimii, care transportă sânge la celelalte organe, se pot îngusta din cauza acelei boli, ducând la respirație îngreunată, frecvent.
Când inima nu este capabilă să pompeze sânge sănătos, oxigenat către restul corpului, din cauza bolilor cardiace cum este murmurul cardiac, ar putea provoca anemie. Anemia apare când organismul suferă de deficit de fier, care poate provoca probleme de sănătate. Fierul se găsește în sângele oxigenat, astfel încât atunci când inima nu pompează suficient sânge oxigenat, ajungi să suferi de anemie.
Durerea resimțită în piept este unul dintre cele mai agresive simptome ale murmului cardiac. Cu toate acestea, mulți oameni pot confunda durerile ușoare de la nivelul pieptului cu aciditatea, stresul. Însă, durerea toracică constantă, chiar dacă este ușoară, ar putea fi un semn tăcut al unui murmur cardiac, deoarece această boală poate întări supapele inimii.
Balonarea este în mod normal asociată cu indigestia și gastrita, dar foarte puțini oameni știu că ea poate fi un simptom al murmului cardiac. Balonarea apare din cauza fluxului sangvin anormal către supapele inimii, provocând acumulare de lichide în exces și gaze în zona abdomenului.
Tiroida este o glandă în corpul uman, care produce un număr de hormoni și care sunt necesari pentru anumite funcții ale corpului. Fluxul anormal de sânge de la inimă la glandele tiroide poate provoca producerea disfuncțională a hormonilor tiroidieni, provocând o serie de boli legate de tiroidă, inclusiv murmur cardiac.
În mod normal, observăm că frigul și gripa ne pot afecta apetitul într-o măsură semnificativă. Așadar, o boală cardiacă majoră, cum este murmurul cardiac, poate afecta considerabil pofta de mâncare.