Statistic, o persoană din 3 cu diabet nu știe că are această afecțiune tocmai din cauza simptomelor extrem de subtile.
Această tulburare metabolică, diabetul afectează în special buna funcționare a pancreasului. O dată consumate, alimentele se descompun în glucoză și astfel ajunge zahărul în sânge.
Chiar dacă glucoza este una dintre cele mai importante surse de combustibil pentru corpul tău, o cantitatea prea mare sau prea mic poate să dea peste cap întregul organism.
Și asta din cauza faptului că pentru a putea pătrunde glucoza în celulele corpului este nevoie de un hormon produc de pancreas și anume insulina. În momentul în care diabetul s-a instalat în organism, fie nu există suficientă insulină, fie cantitatea de insulină este prea mare și organismul nu o poate gestiona.
Diabetul se împarte în 3 categorii și anume diabetul de tip 1 sau insulino-dependent, diabetul de tip 2 sau non-insulino-dependent și diabetul gestațional ( acesta apare pe parcursul sarcinii).
Cel mai bun tratament pentru o persoană depistată cu diabet de tip doi este un regim alimentar corespuzător și multă mișcare. Această formă de diabet se manifestă printr-o scădere a nivelului de glucoză în organism și se dezvoltă o rezitență la insulină.
Întârzierea vindecării rănilor și durerile de cap pot indica diabetul
Dacă te confrunți din ce în ce mai des cu senzația de gură uscată și te duci des la baie, atunci ai motive reale de îngrijorare. Acesta este unul din semnalele clar că în organismul tău se întâmplă ceva.
Din păcate diabetul este o boală destul de înșelătoare, care poate evolua pe o perioadă de timp fără să dea niciun semnal de alarmă.
Lamentabil este faptul că o dată ce au apărut senzația de sete exagerată și urinarea frecventă, boala este deja într-o fază avansată.
Un alt simptom caracteristic diabetului este durerea de cap cauzată de faptul că nivelul glicemiei crește. Durerea este însoțită de senzație de moleșeală, de slăbiciune și vedere încețoșată.
Fără doar și poate cel mai conclundent semnal al instalării diabetului este vindecarea greoaie chiar și a rănilor superficiale. Totodată apar frecvent și mâncărimile, infecțiile urinare și imunitatea este tot mai slăbită.
Potrivit studiilor efectuate, în jur de 70% dintre bărbații depistați cu diabet au probleme în cadrul vieții sexuale, și asta din cauza faptului că prezența diabetului conduce la afectarea vaselor sangvine, a terminațiilor nervoase mai ales din zona genitală și astfel erecția se obține un pic mai greu.
Diabetul este una dintre bolile ce vine la pachet cu o serie de afecțiuni destul de urâte, motiv pentru care etse foarte importantă depistarea prediabetului. În felul acesta se va evita transformarea lui în diabet.
Află la ce afecțiuni te predispune diabetul AICI