SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE INFORMATICĂ SIMULARE. Elevii din clasa a XII-a susţin în perioada 7-10 martie simularea examenului de bacalaureat. Luni, copiii au dat examen la limba şi literatura română, marti au avut examen la maternă, urmând ca miercuri, 9 martie, să aibă proba obligatorie a profilului.
Joi, se va susţine proba la alegere a profilului şi specializării.
SUBIECTE Limba si literatura romana (Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică)
SUBIECTE Limba si literatura romana (Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic)
SUBIECTE Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana
SUBIECTE Biologie vegetala si animala
SUBIECTE Chimie organică (nivel I/ nivel II) – Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale şi protecţia mediului
SUBIECTE Chimie organică (nivel I/ nivel II) – Filiera teoretică – profil real, specializarea matematică-informatică, specializarea ştiinţele naturii
SUBIECTE Fizică- Filiera teoretică – profilul real, Filiera vocaţională – profilul militar
SUBIECTE Informatica- Filiera teoretică, profilul real, specializările: matematică-informatică
SUBIECTE Informatica- Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii
SUBIECTE Logica, argumentare si comunicare
La clasa a XII-a, profilul umanist, filieră vocaţională-profilul pedagogic, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Ştefan Petică – „Apune soarele pe dealuri”
La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul internetului în promovarea unei cărţi.
La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic sau dintr-un roman al experienţei.
SUBIECTE ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. La clasa a XII-a, profil real-tehnologic şi vocaţional, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu – „În seara asta”.
La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.
La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu.
Subiectele şi baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro.
Examenul de bacalaureat, sesiunea din vară, se desfăşoară în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie.
Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.
În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august – evaluarea competenţelor digitale.
Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.