SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, Evaluare Naţională, edu.ro, simulare matematica: Luni, elevii de clasa a VIII-a au început simulările Evaluării Naţionale 2015. Prima proba a fost cea la Limba şi literatura română, iar marţi a urmat a doua probă, la matematică.
Elevii de clasa a VIII-a au avut de pregătit pentru simularea la Matematică cinci capitole, potrivit listei de conţinuturi pentru simularea Evaluării Naţionale. Scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.
SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE au fost publicat şi pe EDU.RO.
Vezi şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO: Baremul de corectare la MATEMATICĂ. Calculează-ţi nota
Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, la proba de Matematică în cadrul sesiunii de simulare pentru Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a au fost prezenţi, marţi, 3048 de elevi, 103 fiind absenţi. În rândul celor care nu s-au prezentat la testare se află şi elevi cu cerinţe educative speciale, care nu sunt obligaţi să participe la examen. Potrivit alba24.ro, testarea a avut loc în 110 centre din judeţ, nefiind înregistrate incidente.
În județul Cluj, din 5.296 de elevi, 5.099 s-au prezentat la proba de la matematică, iar 197 au absentat.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO: Miercuri se va da simularea la Limba şi literatura maternă, ultima probă fiind doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.
Regulile din sala de examen
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.
Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:
Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la LIMBA ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ
Rezultatele simulării din 2014
Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.