SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de EMOŢII şi cum iei note bune

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, SIMULARE EVALUARE CLASA A VIII, EVALUARE CLASA A VIII-A, EDU.RO. Luni, 23 februarie, au început marile emoţii pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.
Roxana Gagiu
24 feb. 2015, 04:38
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de EMOŢII şi cum iei note bune

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Simulările Evaluării Naţionale, EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, SIMULARE EVALUARE CLASA A VIII, EVALUARE CLASA A VIII-A, EDU.RO. Simulările Evaluării Naţionale au început luni, 23 februarie 2015, cu testarea la Limba şi literatura română. Materia la care au fost testaţi elevii la simularea la Limba şi literatura română a fost aproximativ aceeaşi cu cea a examenului propriu-zis din vară. Următoarea probă programată are loc, marţi, la Matematică şi miercuri se va da simularea la Limba şi literatura maternă, ultima probă fiind doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Din cauza emoţiilor care sunt mai greu de stăpânit, probele scrise au fost dintotdeauna mai dificile decât cele orale. RTV.NET vă vine în ajutor cu câteva sfaturi pentru a trece cu brio peste examene.

Psihologii spun că emoţiile sunt absolut fireşti, pentru că ele vă dau adrenalină şi energie.

„Orice emoţii pozitive sau negative nu au neapărat o influenţă negativă. Emoţiile sunt absolut normale în aceste situaţii. Dacă nu ar fi ele, s-ar instala o stare de indiferenţă, care nu aduce niciun fel de mobilizare. Emoţiile sunt foarte constructive în această situaţie, însă, pentru un adolescent, diferenţele sunt foarte fine, între a reuşi să-şi canalizeze energiile în mod constructiv şi a se lăsa dominat de ele. De cele mai multe ori, ele sunt mobilizatoare şi automat, nu pot aduce decât energie, adrenalină, focus mai puternic, reactualizare de memorie”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, psihologul Alina Plăişeanu.

Această senzaţie de agitaţie nu trebuie să ducă neapărat la un rezultat mai slab. Ea poate să mobilizează organismul astfel încât toate procesele să fie la un nivel mai înalt de funcţionare.

Plăişeanu sfătuieşte elevii să se relaxeze înainte de examen. Este de dorit ca elevul să facă orice altceva care nu ţine de examen. Orice îi face plăcere. E bine ca relaxarea să vină cu ceva ce lui chiar îi place foarte mult să facă.

Nu este bine să mâncaţi CIOCOLATĂ, CARNE ŞI BRÂNZETURI

Aveţi grijă! Înainte de examen NU consumaţi ciocolată. Nutriţioniştii demitizează consumul de ciocolată înaintea examenelor. Este foarte răspândită credinţa că ciocolata consumată înaintea unui examen ne „anesteziază” emoţiile şi ne ţine concentraţi. Contrar acestei păreri, medicii spun că ciocolata nu face bine memoriei şi dă doar o aparentă înviorare.

„Ciocolata dă pe loc o aparentă înviorare, însă distruge memoria. Ciocolata este un fel de „foc de paie” care excită totul şi blochează memoria, raţiunea şi dă o stare de epuizare, pentru că are şi substanţe halucinogene. Decât ciocolată, mai bine fructe, care dau energie”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, nutriţionistul Virgil Stroescu.

Cărnurile şi brânzeturile grase trebuie scoase din alimentaţie, măcar în perioada examenelor, pentru că încetinesc activitatea creierului şi, implicit, procesul de învăţare.

Nu încercaţi să vă învioraţi cu cafea. Cafeina nu dă randament la învăţătură

Nu îngrăşa porcul în Ajun

A doua zi ai proba care îţi dă fiori reci pe şira spinării? Nu îngrăşa porcul în Ajun: ai repetat suficient, acum este momentul să te odihneşti, oricât de stresată te-ai simţi. Chiar şi un somn fragmentat din cauza emoţiilor este de preferat unei nopţi albe!

Nu de alta, dar dacă te vei duce cât de cât odihnită la examen, te vei putea concentra mai bine, ideile şi informaţia învăţată îţi vor veni mai uşor în minte şi vei face corelaţii mai facil – per total, te vei descurca mult mai bine, oricare ar fi nivelul tău de pregătire pentru proba respectivă.

ESTE BINE SĂ CONSUMAŢI FRUCTE, LEGUME ŞI CEREALE

Înainte de examen este recomandat să consumaţi cât mai multe fructe. De asemenea, verdeţurile sunt foarte bune pentru că sunt bogate în vitamina C. În loc de ciocolată sau prăjituri, se pot consuma cu toată încrederea cereale, pentru că sunt foarte săţioase şi nu conţin zahăr, care afectează activitatea creierului. Mai mult decât atât, cerealele sunt foarte bune pentru conţinutul de vitamina B. Să nu neglijaţi proteinele, pentru că, muncind, consumaţi proteine. Cele mai bune proteine se găsesc în seminţe, sâmburi şi leguminoase. Apa nu trebuie să lipsească nici în zilele de examen. Este foarte bine să se bea cât mai multă apă şi sucuri naturale şi nicio picătură de alcool.

Vezi AICI lista conţinuturi Evaluare Naţională clasa a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit Ministerului Educaţiei, scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Rezultatele simulării din 2014

Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:

  • 13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
  • 22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
  • 23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
  • 24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
  • 26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
  • 26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
  • 27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
  • 30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Subiectele la LIMBA ROMÂNĂ primite la SIMULARE

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la LIMBA ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
Playtech.ro
Cum obții adeverința de stagiu de cotizare la pensie. Documentele necesare la Casa Națională de Pensii Publice pentru recalculare
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Stațiunea-minune din România, unde se tratau conții maghiari. Abandonată de comuniști, a fost resuscitată de un tânăr român
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Elevii s-au întors la cursuri! Când începe următoarea vacanță din anul școlar 2024 - 2025
Cancan.ro
România, lovită de un nou vortex polar! Ciclonul siberian a adus deja ninsori viscolite în mai multe zone
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente sau case. Taxa pe care trebuie să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Diana a murit într-un cumplit accident, lăsându-și fiul orfan de mamă. Ce a postat înainte pe rețelele de socializare sună ca o premoniție sumbră: “Eu sunt singura…”
MediaFlux
Taxele care se majorează de la 1 mai. Românii obligați să le plătească
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre