SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de EMOŢII şi cum iei note bune

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, SIMULARE EVALUARE CLASA A VIII, EVALUARE CLASA A VIII-A, EDU.RO. Luni, 23 februarie, au început marile emoţii pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.
Roxana Gagiu
24 feb. 2015, 04:38
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de EMOŢII şi cum iei note bune

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Simulările Evaluării Naţionale, EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO, SIMULARE EVALUARE CLASA A VIII, EVALUARE CLASA A VIII-A, EDU.RO. Simulările Evaluării Naţionale au început luni, 23 februarie 2015, cu testarea la Limba şi literatura română. Materia la care au fost testaţi elevii la simularea la Limba şi literatura română a fost aproximativ aceeaşi cu cea a examenului propriu-zis din vară. Următoarea probă programată are loc, marţi, la Matematică şi miercuri se va da simularea la Limba şi literatura maternă, ultima probă fiind doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Din cauza emoţiilor care sunt mai greu de stăpânit, probele scrise au fost dintotdeauna mai dificile decât cele orale. RTV.NET vă vine în ajutor cu câteva sfaturi pentru a trece cu brio peste examene.

Psihologii spun că emoţiile sunt absolut fireşti, pentru că ele vă dau adrenalină şi energie.

„Orice emoţii pozitive sau negative nu au neapărat o influenţă negativă. Emoţiile sunt absolut normale în aceste situaţii. Dacă nu ar fi ele, s-ar instala o stare de indiferenţă, care nu aduce niciun fel de mobilizare. Emoţiile sunt foarte constructive în această situaţie, însă, pentru un adolescent, diferenţele sunt foarte fine, între a reuşi să-şi canalizeze energiile în mod constructiv şi a se lăsa dominat de ele. De cele mai multe ori, ele sunt mobilizatoare şi automat, nu pot aduce decât energie, adrenalină, focus mai puternic, reactualizare de memorie”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, psihologul Alina Plăişeanu.

Această senzaţie de agitaţie nu trebuie să ducă neapărat la un rezultat mai slab. Ea poate să mobilizează organismul astfel încât toate procesele să fie la un nivel mai înalt de funcţionare.

Plăişeanu sfătuieşte elevii să se relaxeze înainte de examen. Este de dorit ca elevul să facă orice altceva care nu ţine de examen. Orice îi face plăcere. E bine ca relaxarea să vină cu ceva ce lui chiar îi place foarte mult să facă.

Nu este bine să mâncaţi CIOCOLATĂ, CARNE ŞI BRÂNZETURI

Aveţi grijă! Înainte de examen NU consumaţi ciocolată. Nutriţioniştii demitizează consumul de ciocolată înaintea examenelor. Este foarte răspândită credinţa că ciocolata consumată înaintea unui examen ne „anesteziază” emoţiile şi ne ţine concentraţi. Contrar acestei păreri, medicii spun că ciocolata nu face bine memoriei şi dă doar o aparentă înviorare.

„Ciocolata dă pe loc o aparentă înviorare, însă distruge memoria. Ciocolata este un fel de „foc de paie” care excită totul şi blochează memoria, raţiunea şi dă o stare de epuizare, pentru că are şi substanţe halucinogene. Decât ciocolată, mai bine fructe, care dau energie”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, nutriţionistul Virgil Stroescu.

Cărnurile şi brânzeturile grase trebuie scoase din alimentaţie, măcar în perioada examenelor, pentru că încetinesc activitatea creierului şi, implicit, procesul de învăţare.

Nu încercaţi să vă învioraţi cu cafea. Cafeina nu dă randament la învăţătură

Nu îngrăşa porcul în Ajun

A doua zi ai proba care îţi dă fiori reci pe şira spinării? Nu îngrăşa porcul în Ajun: ai repetat suficient, acum este momentul să te odihneşti, oricât de stresată te-ai simţi. Chiar şi un somn fragmentat din cauza emoţiilor este de preferat unei nopţi albe!

Nu de alta, dar dacă te vei duce cât de cât odihnită la examen, te vei putea concentra mai bine, ideile şi informaţia învăţată îţi vor veni mai uşor în minte şi vei face corelaţii mai facil – per total, te vei descurca mult mai bine, oricare ar fi nivelul tău de pregătire pentru proba respectivă.

ESTE BINE SĂ CONSUMAŢI FRUCTE, LEGUME ŞI CEREALE

Înainte de examen este recomandat să consumaţi cât mai multe fructe. De asemenea, verdeţurile sunt foarte bune pentru că sunt bogate în vitamina C. În loc de ciocolată sau prăjituri, se pot consuma cu toată încrederea cereale, pentru că sunt foarte săţioase şi nu conţin zahăr, care afectează activitatea creierului. Mai mult decât atât, cerealele sunt foarte bune pentru conţinutul de vitamina B. Să nu neglijaţi proteinele, pentru că, muncind, consumaţi proteine. Cele mai bune proteine se găsesc în seminţe, sâmburi şi leguminoase. Apa nu trebuie să lipsească nici în zilele de examen. Este foarte bine să se bea cât mai multă apă şi sucuri naturale şi nicio picătură de alcool.

Vezi AICI lista conţinuturi Evaluare Naţională clasa a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit Ministerului Educaţiei, scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Rezultatele simulării din 2014

Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:

  • 13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
  • 22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
  • 23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
  • 24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
  • 26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
  • 26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
  • 27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
  • 30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Subiectele la LIMBA ROMÂNĂ primite la SIMULARE

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la LIMBA ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Județul din România, influențat de diverse culturi și civilizații, cu multe obiective turistice și peisaje naturale frumoase. Are un palat în stil secesionist și o cetate superbă
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Dovada că NATO se pregăteşte de război cu Rusia! Ce se construieşte în estul Europei pentru lupta finală
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Sora lui Andrei Perneș trăiește o reală DRAMĂ! Ce a făcut la câteva ore de la înmormântarea fratelui său
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Papa Francisc îndeamnă credincioșii să se roage pentru el în timp ce continuă tratamentul pentru pneumonie
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!