SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII MATEMATICĂ. Elevii clasei a VIII-a susţin MARŢI, 23 februarie, simulare la matematică. Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de 2 ore.
Potrivit metodologiei, notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului.
Elevii care studiază în limbile minorităților naționale vor susține, miercuri, proba la Limba și literatura maternă, iar rezultatele vor fi comunicate în data de 4 martie.
Totodată, în urma analizării rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Acestea sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.
Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin evaluarea, unul dintre ei fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național.
SUBIECTE MATEMATICA, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ. 188.000 de elevi de clasa a VIII-a au încep luni simularile examenelor din cadrul Evaluarii Nationale. Prima simulare s-a desfasurat la Limba si literatura romana, urmând ca azi, elevii să fie testati la Matematica.
Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Toate probele sunt scrise. Timpul de lucru efectiv este de 2 ore. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, a declarat că programul de desfășurare a cursurilor în școlile din Capitală nu va suferi modificări cu prilejul simulării Evaluării Naționale, ci se va adapta.
El a spus că există foarte puține cazuri de școli în care unele cursuri vor fi suspendate, în perioada simulării Evaluării Naționale, dar acestea vor fi recuperate.
„Avem foarte puține cazuri în care se suspendă cursurile în perioada simulării Evaluării Naționale, acestea urmând a fi recuperate până la finalul semestrului. În general, programul nu se modifică, ci se adaptează. Un exemplu ar fi pauzele mai scurte. Nu dorim ca programul cursurilor să fie afectat de simularea Evaluării Naționale”, a afirmat Banu.
Luni, la LIMBA ROMÂNĂ, la primul subiect, elevii au avut poezia „Vârful dealului” de Ioan Pilat. Pentru punctul B copiii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte în care să demonstreze apartenența la specie a pastelului „Vârful dealului”, iar la subiectul al II-lea, punctul A, elevii au avut de răspuns la 6 cerințe formulate pe baza textului „Grupa Munților Banatului-Piticii Carpaților” scris de Dănuț Călin. La punctul B, elevii de au avut de redactat, în 150-250 de cuvinte, o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.
Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 4 martie.
În anul şcolar 2015-2016 simularea examenelor naţionale se va desfăşura în perioada 22-24 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 7-10 martie (Bacalaureat – pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a).