SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015 edu.ro: Un elev care a învăţat constant va lua 9 sau 10

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Elevii de clasa a XII-a susţin, în perioada 2-6 martie, simulările examenului de Bacalaureat 2015. Luni, 2 martie, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au dat examenul la Limba Română. Pentru un elev care a învăţat constant, subiectele au fost accesibile, fără să pună mari probleme. Notele la simulări nu vor fi trecute în catalog.
Iulian Tudor
02 mart. 2015, 16:10
SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015 edu.ro: Un elev care a învăţat constant va lua 9 sau 10

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XI şi a XII-au au dat, luni, prima testare din cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2015. Liceeni au susţinut proba la Limba şi literatura română.

Profesoara de română Iulia Popa de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti a comentat pentru RomaniaTV.net subiectele de la simulare Bacalaureat 2015.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015.Subiectele au fost previzibile. Au fost pe aceeaşi linie ca cele de anul trecut şi ca cele de acum doi ani. Au fost destul de uşoare la clasa a XI-a. La clasa a XI-a, profil Real, au avut de făcut o caracterizare de personaj la subiectul al treilea, iar la profilul Uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată. Aici, copiii au avut de ales, pentru că, în funcţie de şcoală, se studiază şi nuvela romantică, „Alexandru Lăpuşeanu” şi nuvela fantastică, Mircea Eliade sau Ioan Slavici. Deci oricare dintre aceste opere se puteau face.

Subiectul al II-lea a ridicat ceva probleme la clasa a XII-a în legătură cu semnificaţia traducerilor în literatură, fiindcă îi trecea prin toată literatură şi chiar şi prin critică. Subiectul I nu a fost cu nimic diferit faţă de ce a fost până anul acesta. Foarte uşoare cerinţele.

Din punctul meu de vedere, toate subiectele au fost accesibile, iar copiii au fost foarte interesaţi. Am fost surpinsă, pentru că la Colegiul „Sf. Sava” au venit foarte mulţi elevi la simulare„, a declarat la RomaniaTV.net profesoara Iulia Pop.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Orice elev care a învăţat cu conştiinciozitate de-a lungul anilor poate lua lejer nota mare la simulare Bacalaureat 2015. „Dacă este un copil bun şi deştept poate să ia fără nicio problemă nota 9 sau chiar nota 10. Trebuie să aibă şi puţină îndemânare la scris, pentru că subiectul al II-lea nu era neapărat de studiat, ci ar fi trebuit să aibă lejeritate în scris. Cei de la profilul Real ar trebui să poată să vorbească frumos despre ecranizarea operelor literare. Deci le trebuia un pic de cultură, un pic de condei, lecturi„, a mai spus dascălul.

BACALAUREAT 2015. Cât priveşte subiectele de la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea din vară, profesoara de română Iulia Pop crede că nivelul lor de dificultate va fi ca cel de la simulare, pentru că asta a fost tendinţa ultimilor ani, însă lucruri se pot şi schimba. „În vară nu cred că vor fi subiecte grele, vor fi de acelaşi nivel. Asta este tendinţa din ultimii ani. Dar, desigur, s-ar putea să se schimbe„, a precizat aceasta.

BACALAUREAT 2015.Nu se poate spune că subiectele de la simulare sunt foarte uşoare, subiecte la care toată lumea să ia peste 9. Sunt subiecte normale şi pot ridica probleme unui copil care nu lucrează în mod constant, care nu are vocabularul adecvat, care nu a rezolvat niciodată subiectul I. Subiectul II poate fi dificil pentru cineva care nu are un discurs cursiv, care nu ştie să construiască un text argumentativ. Nu ne vom mira dacă vor fi copii care nu ajung să ia nota 5, însă pentru un copil bun, subiectele le vor fi la îndemână„, a conchis Iulia Pop.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică profilul real, filiera tehnologică și filiera vocațională au avut de rezolvat, la subiectul I, mai multe cerințe pe baza unui text din opera „O viață pierdută” de Ioan Slavici şi de comentat o secvență în 60-100 de cuvinte.

La cel de-al II-lea subiect au avut de scris un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța vizionării ecranizărilor după opere literare. La subiectul al III-lea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică — profilul umanist și profilul pedagogic — au avut de rezolvat la primul punct cerințe pe baza unui fragment din „Grand Hotel Victoria Română” de I. L. Caragiale. De asemenea, au avut de comentat în 60-100 de cuvinte o secvență dintr-un text.

La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale. Ultimul subiect le-a cerut să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII-a de la filiera teoretică — profilul real, filiera tehnologică, filiera vocațională au avut de rezolvat la prima probă a simulării examenului de bacalaureat cerințe după un text din opera „Accidentul” de Mihail Sebastian.

Totodată, ei au avut de comentat în 60-100 de cuvinte o secvență dintr-un text, iar la subiectul al doilea de scris un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre importanța comunicării dintre părinți și copii. La ultimul subiect, elevilor prezenți la probă li s-a cerut să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII-a de la filiera teoretică — profilul umanist, filiera vocațională — profilul pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza operei „Jocurile Danielei” de Anton Holban și de comentat în 60 — 100 de cuvinte o secvență de text. La cel de-al doilea subiect elevii de la aceste profiluri au avut de scris un un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre influența traducerilor asupra literaturii naționale, iar la ultimul subiect de redactat un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparținând lui Tudor Arghezi.

PROGRAMA limba şi literatura română pentru BACALAUREAT 2015. Ce trebuie să înveţe elevii

BACALAUREAT 2015. Calendarul pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI – a și a XII-a din anul școlar 2014-2015:

  • 2 martie 2015 Simularea probei E)a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 3 martie 2015 Simularea probei E)b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 4 martie 2015 Simularea probei E)c) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2015 Simularea probei E)d) – probă scrisă – Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
  • 12 martie 2015 Afişarea rezultatelor

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 – Sesiunea iunie-iulie 2015:

  • 25 – 29 mai 2015     Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 29 mai 2015            Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 8 – 10 iunie 2015     Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 10 – 12 iunie 2015   Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 15 – 19 iunie 2015   Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 22 – 26 iunie 2015   Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 29 iunie 2015          Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
  • 30 iunie 2015          Limba şi literatura maternă  – proba E)b) – proba scrisă
  • 1 iulie 2015             Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă
  • 3 iulie 2015             Proba la alegere a profilului şi specializarii – proba E)d) – proba scrisă
  • 6 iulie 2015             Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
  • 6 iulie 2015             Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 7 – 9 iulie 2015        Rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie 2015           Afişarea rezultatelor finale

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015 – sesiunea august-septembrie 2015:

  • 13 – 17 iulie – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 17-18 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 17-18 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 18-19 august – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
  • 20 – 21 august – Evaluarea competenţelor digitale
  • 24 august – Limba şi literatura română
  • 25 august – Limba şi literatura maternă
  • 26 august – Proba obligatorie a profilului
  • 28 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 august – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie – Afişarea rezultatelor finale

Examenul de Bacalaureat 2015 se va desfăşura conform Metodologiei care a funcţionat şi anul acesta şi respectând ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial.

DailyBusiness
Austria dă semnale pozitive! România s-ar putea să intre în spațiul Schengen terestru!
Spynews
Risc de tsunami în România! Fenomenul ar putea să apară din cauza cutremurelor care au loc pe fundul Mării Negre
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Ce să adaugi în cafeaua de dimineață ca să arzi caloriile. Vei pierde rapid kilograme
Capital.ro
Viața la bloc 2024. Administratorul asociației de proprietari este obligat. Trebuie să verifice în fiecare lună
Playtech.ro
Detalii mai puțin știute despre Kamala Harris. Cum a schimbat a schimbat fața politicii americane o fată de imigranți
DailyBusiness
Șoferii au scăpat de amenzi! Cei care plătesc rovinieta în 24 de ore scapă de penalizări
Adevarul
Îngerul păzitor: supraviețuitori ai naufragiilor, accidentelor aviatice și atacurilor teroriste povestesc despre întâlnirea cu salvatori miraculoși
wowbiz.ro
Ileana Sterp, în lacrimi de ziua ei. Ce s-a întâmplat la restaurant între sora lui Culiță și Daniela Iliescu i-a surprins pe toți! Și logodnica artistului a început să plângă | VIDEO
Spynews
Încă un român mort în inundațiile din Spania. Bărbatul, care fusese dat dispărut, a fost găsit fără suflare
Spynews
Jurnalistă din România, paralizată după ce a mâncat brânză! Ce bacterie conținea: ”M-am trezit și nu am mai putut să merg”
Evz.ro
Cele mai mortale accidente feroviare din lume. Nimeni n-a scăpat viu
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Cine sunt românii care vor beneficia de pensii majorate de la 1 ianuarie 2025. Casa Națională de Pensii a făcut anunțul mult așteptat
Cancan.ro
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Simona Halep a făcut o nouă schimbare de look. Fanii au fost încântați: “Ești superbă, arăți deosebit”
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Rezultate alegeri prezidențiale SUA 2024: Când vom afla cine este noul președinte al Americii?
substantial.ro
Israel Katz devine noul ministru al apărării în Israel, promițând acțiuni decisive împotriva Hamas și Hezbollah
MediaFlux
Oficial! Ce bani vei lua în plus dacă ai o pensie între 1280 și 6000 de lei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate