„Luăm în calcul organizarea, în perioada următoare, a unei acţiuni de pichetare şi a unui marş de protest deoarece avem probleme legate de nerespectarea – de către administraţia Metrorex – a prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă. De asemenea, dorim preluarea, într-un termen cât mai rapid, a celor peste 300 de persoane disponibilizate din cadrul departamentului de salubrizare a metroului. Nu în ultimul rând cerem să se respecte legea în ceea ce priveşte procesul de trecere a metroului în administrarea Primăriei Capitalei”, a afirmat Ion Rădoi, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, calendarul definitiv de proteste urmează să fie stabilit doar după ce se vor primi aprobările şi autorizaţiile necesare de la Primăria Capitalei.
„Avocaţii noştri vor studia, în perioada următoare, dacă este posibilă organizarea unei greve la metrou, având în vedere faptul că ne aflăm în perioada de aplicare a Contractului Colectiv de Muncă. Oricum, nu putem vorbi de un termen rapid pentru organizarea unei greve, deoarece trebuie respectată perioada de cel puţin o lună pentru parcurgerea etapelor prevăzute de lege”, a mai spus Ion Rădoi.
Sindicaliştii de la metrou doresc, totodată, menţinerea în funcţiune a Clubului Sportiv, deoarece acesta ar fi ultima unitate de gen funcţională (club muncitoresc) la nivelul ţării.