Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de modul de organizare a evaluărilor naţionale la clasele II, IV, VI

Reprezentanţii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) Constanţa au informat, marţi, că dascălii nu sunt de acord cu modul în care autorităţile centrale "au gândit" modul de organizare a evaluărilor naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, existând dificultăţi şi disfuncţionalităţi în derularea actului educaţional, precum şi încălcări ale legislaţiei.
Iulian Tudor
27 mai 2014, 17:30
Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de modul de organizare a evaluărilor naţionale la clasele II, IV, VI

SLSIP Constanţa se declară în dezacord cu modul în care Direcţia Generală de Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională şi Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare au gândit organizarea şi desfăşurarea evaluărilor naţionale din acest an la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Ne referim în mod expres la efectele asupra elevilor şi personalului angajat, datorate modificărilor impuse de adaptarea orarului şcolar şi al utilizării spaţiilor şcolare, la numeroasele dificultăţi privind asigurarea dotărilor tehnice necesare multiplicării fişelor de evaluare„, a menţionat, printr-un comunicat remis presei, preşedintele organizaţiei sindicale, Mitică Iosif, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, dascălilor le sunt încălcate drepturile prevăzute în Codul Muncii. „În acelaşi timp, dorim să remarcăm totalul dispreţ al reprezentanţilor instituţiilor menţionate privind respectarea drepturilor prevăzute în Codul muncii (art. 112-137), referitoare la reglementările privind programul de muncă – programul de repaus, în condiţiile în care membrii comisiei se implică atât în participarea la evaluare cât şi în desfăşurarea programului didactic curent în zilele cu probe, acumulând în acest fel 10-12 ore de activitate continuă„, a afirmat liderul sindical.

Mitică Iosif susţine, totodată, că sunt probleme cu transportul profesorilor navetişti care fac parte din comisiile de evaluare.

Am adăuga la acest aspect dificultăţile întâmpinate în deplasarea personalului navetist, către unităţile de învăţământ, la orele dimineţii, când nu circulă mijloace de transport în comun (conform Procedurii nr.646/06.05.2014 prezenţa comisiei la unitate este la ora 5.00). În unităţile de învăţământ mai mici există riscul insuficienţei personalului didactic, ţinând cont de condiţiile impuse de procedurile elaborate privind rolurile membrilor comisiei de evaluare„, a spus Iosif.

Acesta a precizat că toate problemele privind organizarea respectivelor evaluări naţionale arată că guvernanţii nu au o strategie pe termen lung în învăţământ.

Toate acestea ne confirmă, încă o dată, că în educaţie nu există o strategie clară pe termen lung, că multe documente se întocmesc şi se adoptă fără consultarea beneficiarilor cărora li se adresează şi că personalul din învăţământul preuniversitar este supus unor abuzuri ce decurg din nerespectarea legislaţiei în vigoare„, a declarat reprezentantul SLSIP Constanţa.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Primele emoţii pentru elevi încep miercuri. Detalii EDU.RO

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
⁠Cristian Boureanu, în boxeri, în zăpadă. Imaginile anului
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Creștin-democrații câștigă alegerile legislative din Germania: Friedrich Merz va fi viitorul cancelar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!