Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Sindicaliştii din învăţământ anunţă că premierul Nicolae Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie. Aceştia cer liderilor partidelor de la guvernare să spună public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia.
Filip Stan
05 feb. 2022, 14:53
Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie
Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Sindicaliştii din învăţământ au anunţat ce s-a întâmplat în urma întâlnirii pe care au avut-o cu premierul Nicolae Ciucă.

Sindicaliştii din învăţământă anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Federaţiile sindicatelor din Educaţie susţin că premierul Nicolae Ciucă refuză să semneze acordul cu acestea, aşa cum era convenit, şi că „la nivelul Guvernului s-a decis că acest acord nu este unul de interes”. În aceste condiţii sindicaliştii solicită liderilor partidelor aflate la guvernare să spună public dacă susţin un acord privind Educaţia.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti: „Lucrurile stau diferit”

„Ştim cu toţii că pentru un militar de carieră cuvântul dat şi onoarea sunt cele mai de preţ lucruri. După întâlnirea cu premierul din data de 21 ianuarie 2022, am sperat că, în sfârşit, Guvernul condus în prezent de un general al Armatei Române îşi va schimba atitudinea faţă de sistemul educaţional, subfinanţat de 30 de ani. Comunicatul Guvernului din ziua întâlnirii a venit să ne întărească speranţa cu care am ieşit de la discuţiile avute cu reprezentaţii Executivului, în frunte cu premierul.

Timp de aproape două săptămâni, am aşteptat draft-ul documentului promis. Când am văzut că niciun ministru nu ne invită la negocieri, am venit noi cu o propunere de acord, pe care am înaintat-o ministrului Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână. În aceste ultime zile, am discutat de mai multe ori cu ministrul Educaţiei, în calitatea sa de coordonator al grupului de negociere, solicitându-i informaţii despre stadiul discuţiilor de la nivelul Guvernului privind acordul. De fiecare dată, ni s-a transmis că se negociază cu miniştrii de resort”, susţin reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

Citeşte şi Toate şcolile vor funcţiona în format fizic săptămâna viitoare. Andrei Baciu: „Nu s-a depăşit pragul de 75% la ATI”

Aceştia spun că, „de fapt, la nivelul Guvernului, s-a decis că acest acord nu este unul de interes”.

„Spunem asta, deoarece ieri, 4 februarie 2022, când acordul ar fi trebuit semnat de prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă, am aflat că, în realitate, Guvernul nu mai doreşte parafarea unei astfel de înţelegeri. Ni s-a oferit, în schimb, posibilitatea de a încheia un acord cu ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Dincolo de posibilele bune intenţii ale ministrului Educaţiei, un astfel de acord nu ar avea nicio valoare. Am avut până în prezent mai multe acorduri semnate de prim-miniştri, care însă nu au fost respectate în totalitate. Ce garanţii putem avea că un astfel de acord, asumat doar de un ministru, va fi şi implementat?”, arată sindicaliştii.

Potrivit acestora, „o escaladare a conflictului din Educaţie poate aduce mari prejudicii chiar celor pe care încercăm cu toţii să-i protejăm: copiii”.

„De aceea, solicităm ferm ca, până luni, 7 februarie 2022, preşedinţii partidelor aflate la guvernare să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia. De asemenea, considerăm că prim-ministrul României trebuie să iasă public şi să justifice ceea ce s-a întâmplat, deoarece această atitudine este o jignire adusă salariaţilor din învăţământ! A venit momentul să spunem Stop degradării şcolii româneşti!”, subliniază sindicaliştii, în comunicatul semnat de preşedinţii celor trei federaţii, Simion Hăncescu, Marius Ovidiu Nistor şi Anton Hadăr.

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'