„Este un pichet de protest al liderilor din 35 de filiale ale Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) din țară și din București. Protestul este îndreptat împotriva conducerii care refuză să acorde majorarea de salariu”, a declarat marți, pentru AGERPRES, liderul SLPR, Matei Brătianu.
Acesta a afirmat că miercuri are loc ședința Consiliului de Administrație al companiei, iar sindicaliștii vor cere pentru o perioadă suspendarea tuturor indemnizațiilor de conducere și desființarea funcției de expert, deoarece sunt 202 persoane care iau salarii „nesimțite” de 7.000 de lei pe lună.
De asemenea, sindicaliștii mai cer anularea indemnizației de 2.500 de lei pentru specialiștii de proiect și suspendarea pe o perioadă de un an a indemnizațiilor de conducere pentru persoanele cu funcții de conducere, respectiv pentru 190 de persoane, care iau indemnizații a căror valoare este, în medie, de 1.500 de lei pe lună. Economia care s-ar realiza la fondul de salarii ar fi de aproximativ 10 milioane de lei.
„Dacă nu vor majora salariul așa cum au solicitat sindicaliștii, aceștia ne-au anunțat că indiferent de formă de protest mai face sau nu SLPR, ei vor înceta lucru în prima decadă a lunii noiembrie”, a mai spus Matei Brătianu, potrivit Agerpres.
Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.
Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.
Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.