Sindicaliştii SANITAS intră în GREVĂ Japoneză. Joi vor protesta în faţa Guvernului

Sindicaliştii SANITAS sunt nemulţumiţi în urma discuţiilor de luni cu Alexandru Rafila, Marius Budăi şi şeful cancelariei prim-ministrului legate de majorările salariale. Aceştia anunţă că vor intra în grevă japoneză miercuri, urmând ca joi să protesteze în faţa Guvernului.
Filip Stan
21 dec. 2021, 09:27
Sindicaliştii SANITAS intră în GREVĂ Japoneză. Joi vor protesta în faţa Guvernului

Sindicaliştii SANITAS intră în GREVĂ Japoneză. Aceştia sunt nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei care a legiferat acordarea unei majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual.

Sindicaliştii SANITAS intră în GREVĂ Japoneză

Luni, reprezentanţii federaţiei SANITAS au avut discuţii cu ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii şi şeful cancelariei prim-ministrului legate de majorările salariale.

Citeşte şi Protest anti-certificat la Parlament. George Simion: „Acest certificat va paraliza întreg statul român. Ne încalcă dreptul la muncă”

„Din păcate, întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanţe „trenuleţ” care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual. Federaţia SANITAS a solicitat: salarii de bază pentru toţi salariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială la nivelul anului 2022; sporuri plătite pentru toţi salariaţii la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022″, se arată în comunicatul Federaţiei.

Potrivit sindicaliştilor din sănătate, Guvernul a solicitat un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit la ora 15:00 în sesiune extraordinară a analizat situaţia creată de OUG nr. 130/17 decembrie 2021, a luat act de declaraţiile miniştrilor prezenţi astăzi (luni, n.r.) la întâlnire şi a hotărât ca fiind inacceptabile atât prevederile OUG nr. 130/2021 cât şi intenţia Guvernului de a tărăgăna la nesfârşit acordarea creşterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, motiv pentru care a hotărât: începând de miercuri, 22 decembrie, declanşarea „grevei japoneze” cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor Sanitas de către toţi membri noştri de sindicat afectaţi de O.U.G. 130, pe termen nelimitat; începând de miercuri, 22 decembrie, convocarea prin intermediul Uniunilor Judeţene CNSRL – Frăţia a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor judeţene; pichetarea Guvernului României, joi 23 decembrie 2021″, se precizează în comunicatul citat.

Citeşte şi Şcolile ar putea rămâne închise după Sărbători. Avertismentul sindicaliştilor din Educaţie care protestează în Piaţa Victoriei

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...