Sindicatul Europol: „Ministrul economiei ceartă polițiștii pentru prostia Guvernului în scandalul taxi-urilor”

"Pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe poliţişti pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise", spun sindicaliştii.
Romania TV
20 nov. 2020, 22:59
Sindicatul Europol:

Sindicatul Europol susţine că ministrul Economiei, Virgil Popescu, vrea să îi „scoată la tablă” pe poliţiştii de la Serviciul Rutier Mehedinţi pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplăsării taxiurilor după ora 21.00.

„Ministrul economiei ceartă polițiștii pentru prostia Guvernului

Deși deține portofoliul economiei în actualul Guvern care a emis HG nr. 967/12.11.2020, se pare ca ministrului Virgil Popescu nu i-a fost de ajuns o săptămână pentru a citi și înțelege măsurile restrictive impuse de Guvernul din care face parte.

Ministrul economiei dorește îi „scoată la tablă” pe colegii noștri din cadrul Serviciului Rutier Mehedinți pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplasării taxiurilor după ora 21:00, care conform HG 967/2020 nu sunt exceptate de la interdicția impusă de Guvern.

Practic, pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe polițiști pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise.

Redăm mai jos textul de lege din care rezultă că după ora 21:00 pot circula numai operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu o capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune (acele „maxi-taxi”) și autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone.

Cetățenii trebuie să știe că nu polițiștii sunt de vină pentru incompetența Guvernului și pentru haosul creat de aceste măsuri pe care mulți nici măcar nu le înțeleg!”, scrie Sindicatul Europol pe Facebook.

Sindicatul Europol, atac dur la şeful Poliţiei Române: „Este dispus să calce pe cadavre pentru a-şi păstra postul”

Art. 7
(1)În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, 𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐞 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̧𝐢𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̧𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐭̧/𝐩𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐬̧𝐢/𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐬̧𝐢/𝐬𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐞, 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐬̧𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐞𝐳𝐞 𝐬̧𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̧𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟓,𝟎𝟎-𝟐𝟏,𝟎𝟎.

(3) 𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐞𝐱𝐜𝐞𝐩𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐯. 𝐚𝐥. 𝟏, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐯𝐞𝐡𝐢𝐜𝐮𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟗 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐚𝐮𝐧𝐞, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone 𝐢̂𝐬̧𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̧𝐮𝐫𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆, 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐞 𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆.

MINISTRUL ECONOMIEI, VIRGIL POPESCU: TAXI-URILE POT CIRCULA DUPĂ ORA 23.00

Taxi-urile pot circula după ora 23.00, însă persoanele care au nevoie de serviciul de taximetrie după această oră trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere, care să justifice motivul deplasării sau adeverința de la locul de muncă, a transmis marți ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri.

Sindicatul Europol

Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, a scris marți, pe pagina sa de Facebook, că taxi-urile pot circula după ora 23.00, pentru că își desfășoară activitatea. Acesta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la atitudinea unor angajați ai Serviciului de Circulație Rutieră, care ar fi încercat să oprească activitatea șoferilor de taxi după ora 23.00.

„Măsurile au fost luate pentru a ne proteja sănătatea și pentru a fi respectate. Și făcute în așa fel încât să poată continua și activitatea. Da, taxi-urile pot circula după ora 23.00 pentru că își desfășoară activitatea. Însă, clienții trebuie să aibă asupra lor Declarația pe propria răspundere, care să justifice necesitatea deplasării, potrivit deciziilor comunicate, sau adeverința de la locul de muncă. Evident, se va purta masca și se vor respecta regulile de igienă”, a transmis, marți, ministrul Virgil Popescu.

Acesta a precizat că, dacă un client nu va avea asupra sa declarația sau adeverința, în eventualitatea unui control, el va fi cel care va plăti amenda, și nu șoferul de taxi.

Sindicatul Europol: Planul de amenzi a revenit în plină pandemie

Sindicatul Europol susţine că şefi ai Poliţiei Judeţene Tulcea le-au transmis poliţiştilor „care nu vor să aplice amenzi abuziv” că trebuie să îndeplinească „planul de amenzi”. „Ei au fost ameninţaţi că dacă nu vor aplica pe zi cel puţin o amendă, vor răspunde cu capul în faţa şefului IPJ”, arată Europol.

„Planul de amenzi a revenit în plină pandemie. Acesta este mesajul ferm al şefilor din IPJ Tulcea pentru poliţiştii care nu vor să aplice amenzi abuziv. Ei au fost ameninţaţi că dacă nu vor aplica pe zi cel puţin o amendă, vor răspunde cu capul în faţa şefului IPJ”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, marţi, într-o postare pe Facebook.

Conform sindicaliştilor, „este dovada că unii manageri din Poliţia Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică poliţiştii din stradă”.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație