Lucian Bode, unul dintre oamenii de încredere ai lui Florin Cîţu, a fost numit miercuri interimar la Ministerul Justiţiei, după ce premierul l-a destituit pe fostul ministru Stelian Ion, pentru că nu a dat avizul pentru programul de investiţii locale Anghel Saligny. Sindicatul Europol îl acuză pe Bode că, în loc să se ocupe de condiţiile de muncă ale angajaţilor MAI, vorbeşte despre subiecte ce privesc alt cabinet.
„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariţie publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri şi poduri, despre asfaltări şi proiecte de infrastructură rutieră. În timp ce la MAI figurează încă Lucian Bode ca ministru, în Secţia 3 Poliţie din Bucureşti, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile poliţiştilor… „, arată Sindicatul Europol, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.
Sindicaliştii adaugă că, în urma incidentului, nu s-au înregistrat „vătămări grave sau victime”.
„Iar dincolo de ironie, o ţară cu pretenţii de Schengen nu este în stare să ofere condiţii elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliţiei. Dar nu e bai! Colegii noştri au depus un jurământ şi si-au asumat „riscurile meseriei” când au ales să devină poliţişti, vor spune cârcotaşii. Nu e mare diferenţă că eşti ultragiat pe stradă sau de propria instituţie care nu dă 2 bani pe siguranţa noastră şi chiar a cetăţenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare şi masă”, susţin reprezentanţii poliţiştilor.
Ei îi sfătuiesc pe oameni să respecte legea pentru a nu ajunge într-un sediu de Poliţie, „nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea”.
„În data de 01 septembrie 2021, în interiorul clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție, un fragment de tencuială s-a desprins din tavan. Nu a fost rănită nicio persoană.
Sediul Secției 3 Poliție este în proiect de modernizare prin BIRD. S-a efectuat deja expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, în anul 2020. Ulterior a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea obținerii avizelor necesare.
Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție.
Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației.
După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție. Pentru funcționarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunității, din dimineața de 02.09., se execută anumite lucrări de reparații curente.
Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerințelor funcționale pentru secția de poliție.”, se arată în comunicat.