Eliberează-ți programul
Sentimentul că trebuie să rezolvi ceva urgent chiar când te confrunți cu sindromul premenstrual îți poate da bătăi de cap. Încearcă să eviți întâlnirile importante în zilele premenstruale și chiar ia în considerare amânarea deciziilor, până la sfârșitul săptămânii. Nu numai ca vei evita un potențial conflict cu cineva, dar îți vei îmbunătăți starea de spirit.
Fă mișcare
Mișcarea îți face bine, spun medicii. Potrivit unui studiu realizat în 2013, femeile tinere care au făcut 60 de minute de exerciții aerobice, de trei ori pe săptămână, două luni, s-au confruntat cu mai puține simptome premenstruale. Exercițiile fizice echilibrează nivelul de estrogen și progesteron și reduc intensitatea durerilor de cap și a crampelor.
Protejează-te de răceală și gripă
Înainte de menstruație, sistemul imunitar este vulnerabil, în special dacă suferi de tulburarea disforică premenstruală, o formă mai severă a sindromului premenstrual, spun medicii. Pentru a te proteja de boli, spală-te pe mâini cu apă și săpun.
Citeşte şi Iată care sunt problemele menstruale pe care nu trebuie să le ignori
Încearcă să nu te mai stresezi
Severitatea simptomelor premenstruale are legătură cu stresul, tot mai frecvent în viața noastră. Așa că fă tot ce trebuie să te destresezi. Poți să citești, să faci respirații profunde sau să vorbești cu un prieten. Implică-te în activități care-ți fac plăcere și care te binedispun.
Limitează consumul de alcool
Uneori, atunci când ai o stare proastă, ai tendința să bei un pahar de alcool, pentru a avea o stare psihică mai bună. Dar, atunci când consumi alcool în această perioadă a lunii, alcoolul face exact opusul, adică va înrăutăți simptomele premenstruale.
Fă yoga pentru a calma crampele menstruale
Potrivit unui studiu din 2016, publicat în „International Journal of Environmental Research and Public Health”, femeile care au luat parte 12 săptămâni la cursuri de yoga au avut mai puține crampe și au avut nevoie de mai puține medicamente, pentru a alina disconfortul.