Cu toții suntem conștienți că alcoolul are repercusiuni negative asupra sănătății noastre, iar profesorul doctor Vlad Ciurea ne-a detaliat cu precizie modul în care organismul nostru este afectat în urma consumului de alcool. De asemenea, el a subliniat care băutură poate aduce beneficii sănătății atunci când este consumată în cantități moderate.
Conform informațiilor furnizate de Antena 3, reputatul neurochirurg ne informează că vinul roșu este băutura pe care o putem savura în doze moderate pentru potențiale avantaje asupra sănătății noastre. Potrivit expertului, această băutură poate chiar să ofere beneficii creierului nostru! Profesorul doctor Vlad Ciurea a subliniat, de asemenea, importanța alegerii unui vin roșu cu o nuanță cât mai închisă și, ideal, obținut din struguri românești.
„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a spus neurochirugul, conform sursei citate.
Vinul roșu poate fi benefic pentru creierul nostru
Neurochirurgul ne mai spune că avantajele oferite de vinul roșu se datorează unei substanțe numite Resveratrol, care este util pentru îmbunătățirea funcției celulei nervoase. În plus, această substanță ar putea chiar ajuta și activitatea retinei.
„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, explică expertul.
„Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.
Cu toate acestea, excesul de alcool este o problemă care ne va afecta rapid sănătatea. „Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește”, a explicat prof. Dr. Vlad Ciurea.