Singura elevă din judeţul Harghita, care a obţinut media 10 la Bac 2014, îşi continuă studiile în România

BAC 2014. Raluca-Maria Suciu, singura elevă din Harghita care a obţinut, în ultimii zece ani, media 10 la examenul de Bacalaureat a fost premiată, marţi, de Ministerul Educaţiei şi a declarat că doreşte să-şi continue studiile în România, întrucât aici este nevoie mai mult decât în orice altă ţară de oameni inteligenţi.
Iulian Tudor
15 iul. 2014, 10:01
Singura elevă din judeţul Harghita, care a obţinut media 10 la Bac 2014, îşi continuă studiile în România

Raluca locuieşte în comuna Sărmaş şi în timpul liceului a făcut naveta la Topliţa, unde a studiat matematică şi informatică la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, potrivit Agerpres. Indiferent de vreme, ea a parcurs zilnic un kilometru pe jos, până la staţia de autobuz, după care şi-a continuat drumul către Topliţa. Spune că a învăţat constant pe toată perioada liceului, dar că nu se aştepta ca media generală la examenul de Bacalaureat să fie zece.

Din punctul meu de vedere este un moment de neuitat. A fost excepţional să aflu că sunt singura din judeţ care a obţinut nota maximă la Bacalaureat. Pot să spun că mă simt împlinită şi mulţumită pentru faptul că munca mea nu a fost degeaba. Am învăţat într-adevăr şi acum am văzut că am fost răsplătită pentru cei 12 ani în care am învăţat. (…) Munca este cheia unei note mari, nu neapărat maxime. Munca este cea care m-a adus în această postură. (…) Consider că cei care muncesc şi care se dedică învăţăturii şi progresării e imposibil să nu reuşească„, a spus Raluca.

Tânăra a dezvăluit că va urma cursurile Facultăţii de informatică economică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, întrucât este „un domeniu viu”, de viitor, care-i place şi unde este convinsă că poate excela. Ea nu a exclus posibilitatea să meargă să studieze un semestru în străinătate, dar se va întoarce în România unde crede că este nevoie mai mult decât în orice altă ţară de oameni inteligenţi şi, în plus, nu-i place să trăiască printre străini.

M-am gândit, e adevărat (n.r. – să studieze în străinătate), pentru că ştiu că sunt alte oportunităţi de dezvoltare şi afirmare, însă consider că România are mult mai mare nevoie de oameni inteligenţi decât orice altă ţară din lume. Îmi place România şi nu vreau să trăiesc printre străini, vreau să trăiesc în ţara mea. S-ar putea să aplic un semestru şi în străinătate, pentru că e o experienţă care contează în dezvoltarea mea, însă nu vreau să mă stabilesc acolo„, a afirmat Raluca-Maria Suciu.

Tatăl fetei, Ioan Suciu, lucrează la CFR de o viaţă, face parte dintr-o familie modestă, dar se mândreşte cu performanţele Ralucăi şi ale surorii sale, care a terminat şefă de promoţie la acelaşi liceu din Topliţa.

E o bucurie foarte mare, nu se poate explica în cuvinte. Am ajuns să trăim cea mai emoţionantă clipă din viaţă. Am avut întotdeauna încredere în ea, pentru că pe toate le-a făcut perfect„, a spus tatăl Ralucăi.

Şi directoarea Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Camelia Mirela Petruţ, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Ralucăi, mai ales că este singura eleva din liceu care a obţinut media maximă la Bacalaureat în ultimii 20 ani.
Ca şi elevă, Raluca a fost o prezenţă discretă, o fată pe am remarcat-o în mod special prin rezultatele obţinute la olimpiada de limba franceză. Raluca a reuşit performanţa de a participa la faza naţională a acestei olimpiade, e o fetiţă extrem de muncitoare. A făcut naveta vreme de patru ani, dar care a avut un an strălucitor. În acest an, Raluca a reuşit să obţină performanţa unei medii de zece la examenul de Bacalaureat şi tot în acest an Raluca a reuşit să obţină titlul de Miss Majorat, deci îmbină frumuseţea şi inteligenţa şi sunt extrem de fericită că a fost eleva noastră„, a spus Camelia Mirela Petruţ.

Potrivit acesteia, Raluca va primi premiul de onoare al Liceului „O.C. Tăslăuanu”, unicul acordat în istoria unităţii de învăţământ.

Raluca-Maria Suciu a primit o diplomă excelenţă şi suma de 3.000 lei, în cadrul festivităţii organizate la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, în Harghita evenimentul fiind organizat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Este rezultatul unei munci de 12 ani, este o încununare a activităţii sale şi îmi doresc foarte mult ca profesor, ca inspector, ca mamă să se menţină la asemenea performanţe şi rezultate„, a spus inspectorul şcolar general-adjunct Aurora Parfeni.

Promovabilitatea la Bacalaureat, în judeţul Harghita, a fost de 53,96%, mai mare cu circa 11,5% decât anul trecut.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?