Și celelalte stații au reduceri, dar afișează la pompe prețurile întregi. Reducerea se face la casă, în momentul efectuării plății.
Astfel, în Capitală, cea mai ieftin carburant se vinde la rușii de la Lukoil.
„Carburanți mai ieftini! Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți. #DaSePoate”, a reacționat Virgil Popescu, pe Facebook.
Între timp, ministrul Energiei a oferit o reacție și pe tema depozitelor de gaze din țara noastră.
„Împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și alți colegi din Guvern și din alte instituții am participat la reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică. Am discutat despre situația aprovizionării cu gaze necesare atât gospodăriilor, cât și funcționării economiei.
Am transmis că graficul de alimentare a depozitelor de gaze naturale este în parametrii conveniți, România depozitând, deja, mai mult de jumătate din ținta asumată la nivel european, de 80 la sută, respectiv 43 la sută”, a transmis Popescu.
___
În urma presiunii sociale, Guvernul Nicolae Ciucă a trebuit să vină cu niște măsuri care să combată creșterea explozivă a prețului carburanților. Astfel, de vineri, 1 iulie, a intrat în vigoare ieftinirea benzinei și a motorinei cu 50 de bani pentru 1 litru.
Scăderea prețurilor la motorină și benzină nu este obligatorie pentru benzinari, astfel că pe 1 iulie o singură companie a aplicat reducerile, lanțul Rompetrol.
În București de exemplu, la Rompetrol, prețurile benzinei variază între 8,16 lei și 8,21 lei pentru un litru.
OMV, MOL, Socar, Lukoil și Petrom mențin sus tarifele, care variază între 8,56 și 8,71 per litru, în Capitală, potrivit Peco-Online.
Tot Rompetrol are cea mai ieftină motorină. În continuare extrem de scumpă, dar cu un tarif mai mic decât la MOL, OMV, Socar, Lukoil și Petrom, ale căror prețuri variază între 9,16 lei/litru și 9,30/litru.
OMV și MOL au cele mai mari prețuri la motorină și benzină.
Joi, 30 iunie, românii din toată țara au protesat față de creșterea uriașă a prețurilor la carburanți, care s-au dublat în ultimele șase luni de zile.
Șoferii și transportatorii sunt nervoși pentru că Guvernul nu a venit cu măsuri concrete, de plafonare sau de reducere a accizei, respectiv a TVA-ului – peste 40% din prețul de la pompă ajunge în buzunarul statului român.