Dacă vrei să gătești varianta sănătoasă a siropului de gutui, rămâi aici și află cum să îl prepari.
Citește și Cea mai ieftină mâncare de post! Rețeta gustoasă din cartea bucătarului Radu Anton Roman
Începe sezonul conservelor și a preparatelor pentru iarnă, iar siropurile sunt pe lista gosodinelor în fiecare an. Cel de gutui este o adevărată delicatesă și se gătește foarte repede.
După ce îți vom prezența această rețetă, te vei convinge că siropul de gutui poate fi și foarte sănătos! Siropul de gutui se gătește foarte ușor, este gata în câteva minute și ai nevoie de puține ingrediente.
Lista este standard, dar poți să mai adaugi și alte ingrediente pentru un plus de aromă. Are un gust dulce acrișor și este foarte delicios.
De asemenea, acesta are și foarte multe beneficii pentru organism. Dacă îți dorești să îl prepari, nu trebuie să îți faci griji că vei petrece foarte mult timp în bucătărie, căci treaba ta se termină în câteva minute.
Persoanele care vor să se bucure de gustul fabulos al siropului de gutui, dar fără să se gândească la faptul că vor adăuga kilograme în plus, rețeta fără zahăr le vine în ajutor. Este la fel de delicios precum cel în care adaugi zahăr.
Ingrediente
Siropul de gutui se gătește foarte ușor. Primul pas este să speli și să cureți fructele. Într-un bol separat se pregătește un suc format din apă și zeama de la lămâie.
După ce au scos cotorul gutuilor, acestea se taie felii și se bagă în storcător.
Sucul obținut se pune pe foc și se curăță regulat de spumă. Se lasă pe foc mic încă câteva minute, iar mai apoi se ia de pe aragaz și se mai spumează încă o dată, conform CaTine.ro.
Dincolo de ingredientele necesare pentru a pregăti siropul de gutui, există și altele care aduc un plus de aromă. De exemplu, scorțișoara poate să fie un beneficiu pentru siropul de gutui, căci î poate da o aromă incredibilă.
Se adaugă într-o cantitate care depinde de gusturile tale. De asemenea, se pot adăuga cuișoare sau rozmarin, dacă îți dorești să obții un sirop de gutui cu o aromă puternică.